ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συγκαλεί Κοτζιάς για το Κυπριακό

Στις 12 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα η κρίσιμη πολυμερής διάσκεψη στη Γενεύη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συγκαλεί για την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η σύγκληση του Συμβουλίου έρχεται μετά από αιχμές της αντιπολίτευσης για ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά τις διεκδικήσεις της Τουρκίας, ειδικά σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για κατάργηση του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων και απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ωστόσο πως ο κ. Κοτζιάς έχει ήδη συγκαλέσει μία φορά φέτος το Συμβούλιο με αντικείμενο το Κυπριακό, έχοντας επίσης ενημερώσει δύο φορές την αρμόδια επιτροπή και όργανα της Βουλής.

Στις 12 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα η κρίσιμη πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, στη Γενεύη. Θα λάβουν μέρος οι δύο κοινότητες της Κύπρου, η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο – που είναι οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

Στη διάσκεψη μπορούν επίσης να λάβουν μέρος κι άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ήδη εκφράσει τη βούληση να συμμετάσχει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X