ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Εισερχόμαστε στην πιό κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων

Σημείωσε πως οι κινδυνολογίες δεν θα συνεισφέρουν στην επανένωση της Κύπρου

ΚΥΠΕ

“Εισερχόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων” για το Κυπριακό, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως ούτε οι φοβίες, ούτε οι κινδυνολογίες είναι δυνατόν να συνεισφέρουν στο ύψιστο αγαθό που λέγεται ειρήνη.

«Η πιο μεγάλη μεταρρύθμιση που μπορούμε να φέρουμε στον τόπο μας, δεν είναι άλλη από την επανένωση της πατρίδας μας», είπε ο Πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 35χρονα της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου. «Γνωρίζετε πως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, στις 9 Ιανουαρίου, εισερχόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού», είπε και πρόσθεσε πως από τις προσπάθειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει υπήρξε πρόοδος που επιτρέψει τη συζήτηση και των υπόλοιπων εναπομείναντων και μη συζητηθέντων κεφαλαίων.

«Στο Εδαφικό, παρά το γεγονός ότι στο Μοντ Πελεράν υπήρξε κάποιας μορφής αδιέξοδο, παρά ταύτα έγινε πρόοδος όσον αφορά τουλάχιστον την έκταση της κάθε μιας των δύο πολιτειών. Έγινε πρόοδος όσον αφορά τις ακτογραμμές. Υπήρξε διαφωνία όσον αφορά τον πληθυσμό. Παρά ταύτα και ενόψει του κινδύνου ένα παρατεταμένο αδιέξοδο να δημιουργήσει αχρείαστες ή αν θέλετε ανεπιθύμητες καταστάσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποια στιγμή η Τουρκία επιτέλους θα πρέπει να απαντήσει και στο ύψιστο θέμα που απασχολεί τον κάθε ένα πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή στα θέματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων, αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε ο διάλογος να συνεχίσει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ότι θα πρέπει επιτέλους να διακριβωθούν οι πραγματικές προθέσεις εκείνων οι οποίοι για 42 τώρα χρόνια κρατούν διαιρεμένη την πατρίδα μας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι επιτέλους έφτασε η ώρα που θα χαιρόμαστε μέσα από την ειρήνη, την ευημερία», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι όσο παραμένουμε διαιρεμένοι τόσο τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Όσο θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες και την προοπτική για το μέλλον τόσο θα υπάρχει ελπίδα. Και αγωνιζόμαστε για την ελπίδα, αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας που χρειάζεται την ελπίδα, για το λαό μας που θέλει επιτέλους να έχει προοπτική για να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα. Ούτε οι φοβίες ούτε οι κινδυνολογίες είναι δυνατόν να συνεισφέρουν στο ύψιστο αγαθό που λέγεται ειρήνη».

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμα πως οι προσπάθειες της Κυβέρνησης αποσκοπούν στη δημιουργία των προϋποθέσεων, τη λειτουργία προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών που στηρίζουν και ενδυναμώνουν τα άτομα με αναπηρίες και διατηρούν την κοινωνική ενσωμάτωση τους.

Αναφέρθηκε στην υλοποίηση της συνολικής μεταρρύθμισης της πολιτικής κοινωνικής πρόνοιας, με ακρογωνιαίο λίθο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, και σημείωσε πως η Κυβέρνηση άρχισε την υλοποίηση της τρίτης και ίσως πιο ουσιαστικής φάσης της μεταρρύθμισης του κράτους προνοίας που προνοεί για την ουσιαστική διασύνδεση της παροχής επιδομάτων με την αγορά εργασίας, την κοινωφελή προσφορά των δικαιούχων ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος προς το κοινωνικό σύνολο και την εφαρμογή του θεσμού της κοινωνικής παρέμβασης.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για τον στόχο της Κυβέρνησης για αποτελεσματική συμβολή στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι παραπληγικοί μας, έχουν μπροστά τους», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση