ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναπλ. ΚΕ: Δεν συμφωνούμε με τις προϋποθέσεις λύσης της Τ/κ πλευράς

Να επικεντρωθούμε στον στόχο ελαχιστοποίησης των υπαρχουσών διαφορών αντί δηλώσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει καθορίσει σαφώς τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να διαπραγματευτεί, όρια, τα οποία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων.

Σε αυτή την κρίσιμη και λεπτή φάση που διέρχεται ο διάλογος, οι όποιες δημόσιες θέσεις εκφράζονται από τουρκοκυπριακής πλευράς ως προϋποθέσεις λύσης του Κυπριακού, όχι μόνο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά και θεωρούμε ότι δεν υποβοηθούν ούτε τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ούτε την επιδιωκόμενη λύση η οποία θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του συνόλου του κυπριακού λαού.

Μια επιδιωκόμενη λύση που δεν μπορεί να εκφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου και ούτε φυσικά των αρχών και αξιών της ΕΕ, κράτος μέλος της οποίας είναι και θα συνεχίσει να είναι και μετά από μια ενδεχόμενη λύση η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτό που επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση και ειδικότερα προς την τουρκοκυπριακή πλευρά είναι, αντί δηλώσεων, την ανάγκη να επικεντρωθούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στο στόχο ελαχιστοποίησης των υπαρχουσών διαφορών, προκειμένου να υπάρχει πραγματική προοπτική επιτυχίας στη διάσκεψη, στη Γενεύη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση