ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Μεταρρύθμιση το συντομότερο

Καλεί τα κόμματα να αναθεωρήσουν την στάση τους στο θέμα των νομοσχεδίων για την ΤΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καλεί τα κόμματα σε αναθεώρηση για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση κινούμενη με αποφασιστικό τρόπο έχει ετοιμάσει και προωθήσει στη Βουλή σειρά νομοσχεδίων που αφορούν τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας μας Υπηρεσίας. 

Η προετοιμασία των σχετικών νομοσχεδίων υπήρξε αποτέλεσμα μίας προσπάθειας πολλών μηνών και διαλόγου με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, συνδικαλιστικούς φορείς και βεβαίως τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία συμμετείχαν σε σειρά προπαρασκευαστικών συναντήσεων με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.
Παρά ταύτα, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε την καταψήφιση των νομοσχεδίων.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως ένα από τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν αφορά την ίδια την ΕΔΥ και στοχεύει τη βελτίωση του εποπτικού πλαισίου με την εισαγωγή μηχανισμών αποτελεσματικής υλοποίησης τους καθοριστικού της ρόλου.
Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί για την Κυβέρνηση σημαντικό πυλώνα της πολιτικής μας καθώς έχουμε διαπιστώσει ιδιαίτερα μέσα από την πρόσφατη οικονομική κρίση πως με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την ίδια την οικονομία, αλλά και για την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών που οι πολίτες απαιτούν δικαίως από αυτή.

Θέλουμε να αλλάξουμε όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας και να δώσουμε στους Δημοσίους Υπαλλήλους το καθεστώς που τους αξίζει.
Για αυτό και καλώ τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει απόψεις προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που η κοινωνία απαιτεί, οι πολίτες θέλουν, αλλά και το κράτος έχει ανάγκη έτσι ώστε σύντομα να υπάρξει υιοθέτηση της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Υπηρεσία.

Οι δηλώσεις του Προέδρου έγιναν στο πλαίσιο της τελετής διορισμού ΤΟΥ Αριστείδη Γιορδαμλή, νέου μέλους της ΕΔΥ.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «ασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχονται από το Σύνταγμα, αποφάσισα να διορίσω τον κ. Αριστείδη Γιορδαμλή, ως νέο μέλος στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.
κ. Γιορδαμλή, ο διορισμός σας στη θέση του μέλους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς επιφορτίζεστε με καθήκοντα που αφορούν άμεσα την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία του δημόσιου τομέα.
Όπως είμαι βέβαιος, πολύ καλά γνωρίζεις, αναλαμβάνεις τα νέα σου καθήκοντα ως μέλος της ΕΔΥ κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι κ. Γιορδαμλή που θα ήθελα να κινηθείτε με τα λοιπά τα μέλη της ΕΔΥ προκειμένου να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές επιλογές που έχουμε για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες και να δικαιώσουμε το αίτημα των πολιτών για μία σύγχρονη, παραγωγική και δίκαιη Δημόσια Υπηρεσία η οποία θα επιβάλλει την αξιοκρατία, θα απαλλάσσει την ΕΔΥ από πολιτικές παρεμβάσεις, θα καθιερώνει ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει ένα βιώσιμο κρατικό μισθολόγιο.

Ως Κυβέρνηση τολμήσαμε να προχωρήσουμε, ελπίζω και εύχομαι να αξιοποιηθεί η ευκαιρία διαλόγου που και δημοσίως σήμερα επαναλαμβάνω προκειμένου να ολοκληρώσουμε μία μεγάλη μεταρρύθμιση που την οφείλουμε στους πολίτες και στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ θερμά και είμαι βέβαιος κ. Γιορδαμλή πως με την εμπειρία και τις γνώσεις σας, ως αποτέλεσμα της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής θα φανείτε αντάξιος των προσδοκιών μου και των δημοσίων υπαλλήλων και της Δημόσιας Υπηρεσίας ευρύτερα».

Από την πλευρά του ο κ. Γιορδαμλή είπε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ο διορισμός μου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη σημαντική αυτή θέση. Η ώρα που με διορίζει είναι κομβική για τη Δημόσια Υπηρεσία , αντιλαμβάνομαι τη βαρύτητα της αποστολής μου και υπόσχομαι ότι θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεων μου για να ανταποκριθώ θετικά στις προσδοκίες του κράτους, της Υπηρεσίας μου και του Προέδρου. Ελπίζω στο τέλος της θητείας μου να αφήσω ένα θετικό πρόσημο στην Επιτροπή αυτή».

Ο κ. Γιορδαμλή είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ίδρυσε Δικηγορικό Γραφείο το 1972 και εργάστηκε ως Δικηγόρος μέχρι το 2013. Το 2011 ίδρυσε τη Δικηγορική Εταιρεία Αριστείδης Ι. Γιορδαμλής & Συνεργάτες ΔΕΠΕ. Παράλληλα, ο κ. Γιορδαμλή πρόσφερε στα κοινά από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Λεμεσού, στην οποία εξελέγη για τρεις συνεχείς θητείες, από το 1991 μέχρι το 2006. Διετέλεσε επίσης, Μέλος του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) από το 1990 μέχρι το 1994, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), από το 1991 μέχρι το 2006 και Μέλος του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού καθώς και σε άλλα Σωματεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X