ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΔΕΚ: Δεν θα συνεργήσουμε στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αυστηρή κριτική του Μ. Σιζόπουλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

ΚΥΠΕ

Δεν θα συνεργήσουμε στην κατάλυση και στην πιστοποίηση της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο κ. Σιζόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την διάσκεψη της Γενεύης, ανέφερε ότι «έχουν μείνει λιγότερο από δύο βδομάδες από τη διεξαγωγή της διάσκεψης στη Γενεύη και οι ανησυχίες μας εντείνονται».

Ο λόγος, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η σύνθεση της διάσκεψης και πολύ περισσότερο γιατί ακριβώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της συμμετοχής των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α και το γεγονός ότι η ΕΕ θα συμμετέχει ως παρατηρητής, είναι ακόμη πιο αρνητικό στοιχείο και το χειρότερο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κατά τρόπο σαφή και επίσημο η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αν συνεχίσει αυτή η διαδικασία, σημείωσε, «δεν πρόκειται για διεθνή διάσκεψη αλλά για μια πενταμερή διάσκεψη που ήταν πάγια η θέση της Τουρκίας και μια διαδικασία που η Κυπριακή Δημοκρατία και όλες οι πολιτικές δυνάμεις εδώ και 42 χρόνια συστηματικά απορρίπταμε, γιατί ακριβώς η 5μερής διάσκεψη με αυτή τη μορφή, είτε εξισώνει τη Κ.Δ με το ψευδοκράτος, είτε υποβαθμίζει την Κ.Δ σε επίπεδο κοινότητας».

Για την ΕΔΕΚ, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, «η οποία έδωσε αγώνες με αίμα συναγωνιστών για να διατηρήσει και να ενισχύσει την υπόσταση της Κ.Δ για μας είναι πάρα πολύ δύσκολο με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να συνεργήσουμε ουσιαστικά στην κατάλυση και στην πιστοποίηση της διάλυσης της Κ.Δ».

Ερωτηθείς κατά πόσο θα είναι παρούσα η ΕΔΕΚ ώστε να εκφράζει τις θέσεις της, είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί απ την ενημέρωση που θα έχουν στις 5 Ιανουαρίου στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ήδη, όπως είπε, έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά το Εθνικό Συμβούλιο να συνέλθουν τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ κατά κύριο λόγο το πολιτικό γραφείο ούτως ώστε να ενημερωθεί και να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Τέλος, ο κ. Σιζόπουλος ευχήθηκε «καλή χρονιά στον κυπριακό ελληνισμό και πάνω από όλα επαγρύπνηση και εγρήγορση γιατί οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι μεγάλοι και στο χέρι το δικό μας είναι να τους αντιμετωπίσουμε», ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη φροντίδα των συνανθρώπων μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X