ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περδίκης:Εφικτή μια δίκαιη λύση σε περίπτωση εξασφάλισης της ΚΔ

Η λύση θα πρέπει να στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε ο Περδίκης

ΚΥΠΕ

 Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιθυμεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, αλλά για να επιτευχθεί, αυτή θα πρέπει να στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και να εξασφαλίζει ότι και μετά τη λύση θα υπάρχει μια κυρίαρχη ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της ακρόασής του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι πέραν των ευχαριστιών για τη σταθερή στάση και τη συμπαράσταση της Ελλάδας προς τον Κυπριακό Ελληνισμό, συζήτησε στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις εξελίξεις με τη Διάσκεψη της Γενεύης. Συζητήθηκε, όπως είπε, σε έκταση το πολύ σημαντικό ζήτημα που προκύπτει με τις εγγυήσεις και τα στρατεύματα.

Επιβεβαιώνεται, είπε, η σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι λύση του Κυπριακού με την παρουσία ξένων στρατευμάτων και εγγυήσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, προσθέτοντας ότι το κόμμα του στηρίζει αυτήν την τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης ως μια ουσιώδη παράμετρο για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

«Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών διακηρύσσουμε τη θέλησή μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Αλλά αυτή η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού για να προκύψει πρέπει να στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και να εξασφαλίζει ότι και μετά τη λύση θα έχουμε μια κυρίαρχη ανεξάρτητη κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν είναι αισιόδοξος ενόψει της Γενεύης, ο κ. Περδίκης τόνισε ότι η τουρκική στάση όπως εξελίσσεται ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, με τις συνεχείς δηλώσεις από την πλευρά του Τουρκοκύπριου ηγέτη αλλά και της Τουρκίας «δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι”. Καθήκον μας είναι όμως, συμπλήρωσε, “να προετοιμαστούμε κατάλληλα και στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας είναι και η σημερινή επίσκεψη στην Αθήνα, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί η οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας που πιθανόν να ανοίξει περιθώριο ελπίδας για πρόοδο στο Κυπριακό. Όπως είναι τα πράγματα μέχρι αυτήν τη στιγμή, όμως, κατέληξε, δεν φαίνεται να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση