ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΕΔΕΚ αποφάσισε να παραστεί στη Γενεύη

Απόφαση που πάρθηκε στην έκτακτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου

ΚΥΠΕ

Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ σε έκτακτη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη παρουσία της ιστορικής ηγεσίας του κόμματος, αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος αναφορικά με τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, αποφάσισε όπως ο Μαρίνος Σιζόπουλος παραστεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη καθώς και στη Διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου.

Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι "είναι γνωστό ότι η ΕΔΕΚ έχει διαφωνήσει με αρκετές από τις μέχρι σήμερα συγκλίσεις που αφορούν την εσωτερική πτυχή του προβλήματος, καθώς και με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) όπως προωθείται. Την θεωρεί λύση φυλετικού διαχωρισμού, με έντονα ρατσιστικά στοιχεία, παραβίαση βασικών δημοκρατικών θεσμών και τέλος μη λειτουργική. Μία λύση η οποία όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε αγαστή συνεργασία τους Ελληνοκυπριους με τους Τουρκοκυπριους αλλά αντίθετα θα οδηγήσει σε συνεχόμενες αντιπαραθέσεις".

Αναφέρεται ακόμη ότι "σε καμιά περίπτωση με την παρουσία μας δεν έχουμε πρόθεση ούτε να ποδηγετήσουμε, ούτε να χειραγωγήσουμε ή/και να αποδυναμώσουμε τον ΠτΔ. Θέλουμε απλά να τον βοηθήσουμε να κινηθεί προς την ορθή κατεύθυνση".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X