ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με νομικό σύμβουλο πλέον η Βουλή

Τη συνεργασία με τον Άκη Χατζηχαμπή για νομικά θέματα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής

ΚΥΠΕ

Τη συνεργασία με τον Άκη Ζατζηχαμπή, πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο οποίος θα λειτουργεί κατά μια έννοια ως Νομικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως εξήγησε η μορφή της συνεργασίας με τον Άκη Χατζηχαμπή θα είναι καθαρά συμβουλευτική και ο κ. Χατζηχαμπής δεν θα λαμβάνει αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

«Θα ανταλλάσσουμε απόψεις για θέματα νομικής φύσεως που με προβληματίζουν ή για τα οποία θα ήθελα να ακούσω μια άποψη πιο επιστημονική» δήλωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για το θέμα ο Πρόεδρος της Βουλής, εξηγώντας πως η συνεργασία θα φορά τόσο ειδικά θέματα όσο και θέματα ευρύτερης φύσεως.

Τόνισε επίσης ότι η συνεργασία με τον Άκη Χατζηχαμπή θα συμβάλει και στον γενικότερο προβληματισμό σε μια ανοικτή συζήτηση με την κοινωνία αλλά και θεσμούς του δικαιακού συστήματος ώστε να εκσυγχρονιστεί, να αναβαθμιστεί και να τεθούν ζητήματα στα οποία το δικαιακό σύστημα πάσχει και χρήζει βελτίωσης.

Ο κ. Συλλούρης εξήγησε ότι ένα από τα προβλήματα του δικαιακού συστήματος είναι η κακονομία, η επανάληψη των νόμων, η κακή γραφή των νόμων, αναφέροντας ότι είναι ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο που έχει αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχοντας παράλληλα ανοίξει και διάλογο με τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Κάνουμε μια προσπάθεια να συμπληρωθεί ένα κενό το οποίο το συντομότερο θεωρώ ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως έχει εδώ και αρκετό καιρό ενημερώσει σχετικά τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος, όπως είπε, έχει επικροτήσει την πρόθεση του αυτή.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Συλλούρης διευκρίνισε ότι το θέμα του διορισμού ενός «Γενικού Εισαγγελέα της Βουλής» προς το παρόν δεν είναι στα σχέδια του και δεν αποτελεί κάτι που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι σωστό να γίνει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X