ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καθοριστική για τα επόμενα βήματα η σημερινή συνάντηση ΠτΔ- Ακιντζί

Στόχος η προετοιμασία για επιστροφή σε διεθνή διάσκεψη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση: 11:00

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας. Συνάντηση η οποία αναμένεται να κρίνει και το πως προχωρούν οι διαδικασίες το επόμενο διάστημα με στόχο την επιστροφή στη διεθνή διάσκεψη.

Αυτό δήλωσε εξάλλου σε χθεσινές του δηλώσεις ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Έιντε επισήμανε ότι η διάσκεψη θα συνεχιστεί όταν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει.

Υπέδειξε δε ότι το μομέντουμ δεν θα βρίσκεται για πάντα εδώ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι και προς όφελος της Τουρκίας. Μιλώντας κατά την τελετή βραβείων γυναικείας Αριστείας της ΟΕΒ και ΚΟΓΕΕ Εριφύλη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «Φιλοδοξία μας, είναι να μετατρέψουμε την Κύπρο σ’ ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά τα προβλήματα και τις απαράδεκτες δηλώσεις, που ακούγονται, τελικά θα γίνει κατορθωτό, μέσα από την προσμέτρηση των ωφελημάτων, που θα οδηγήσουν την Τουρκία σε συνδρομή και συμβολή, να επιτευχθεί λύση αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X