ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισχυρισμοί Οζγκιουργκιούν για απειλές από το ΕΛΑΜ

Μεγάλο λάθος χαρακτηρίζει ο λεγόμενος πρωθυπουργός την κατάθεση χαρτών

Τον ισχυρισμό ότι το ΕΛΑΜ κατηγορεί τον ίδιον φέρνει στο προσκήνιο με νέες δηλώσεις του, ο «Πρωθυπουργός» Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν. Μιλώντας στον τ/κ τύπο, ο κ. Όζγκιουργκιουν αναφέρει ότι στις ελεύθερες περιοχές θεωρείται «persona non grata». Ακόμη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί, ο κ. Όζγκιουργκιουν δηλώνει ότι δέχεται απειλές από τον ΕΛΑΜ. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος αναφέρει ότι στο νότιο κομμάτι του νησιού, διάφορες μερίδες της κοινωνίας συμπαθούν τον Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Όζγκιουργκιουν αναφέρει τα εξής: «Σήμερα ο Πρόεδρος συναντιέται εκ νέου με τον Αναστασιάδης. Δεν έχω καταλάβει για αν πρόκειται για μια συμφωνία, απομακρυσμένη από την λογική και τον ρεαλισμό ή πείσμα για την παραμονή στην εξουσία. Η ε/κ πλευρά με ξεκάθαρο τρόπο δηλώνει ότι «δίχως την αποχώρηση του τουρκικού στρατού δεν υπάρχει λύση» και εγώ απαντώ ότι «δεν θα αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός». Όταν δηλώνω αυτό ο κύριος Πρόεδρος δεν κατηγορεί την ε/κ πλευρά αλλά εμένα».

Στην συνέχεια, ο κ. Όζγκιουργκιουν προσθέτει τα εξής: «Επειδή επεσήμανα στην ε/κ πλευρά ότι «ο τουρκικός στρατός δεν θα αποχωρήσει» η ε/κ πλευρά με θεωρεί «ανεπιθύμητο άτομο», το ΕΛΑΜ με απειλεί. Όμως, (στις ελεύθερες περιοχές) συμπαθούν τον κύριο Πρόεδρο. Για ποιο λόγο; Εμείς επιθυμούμε την διαιώνιση της παρουσίας της τ/κ κοινότητας, των εγγυήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Τουρκίας και την αποδοχή της παρουσίας της Τουρκίας εδώ. Τι θα ζητήσουμε πλέον με αυτούς που δηλώνουν «έξω όσοι ήρθαν από την Τουρκία»;»

Ο κ. Όζγκιουργκιουν επαναλαμβάνει την γνωστή πλέον θέση του σχετικά με την κατάθεση χαρτών στην Γενεύη. Θεωρεί ότι η ηγεσία Ακιντζί έπραξε ένα μεγάλο λάθος. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η ηγεσία του Ραούφ Ντενκτάς δεν είχε καταθέσει χάρτες και ποσοστά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση