ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν σκέφτεται Κώστα Κληρίδη για το '18 το ΑΚΕΛ

Παρά τη φημολογία που εντείνεται ο γ. εισαγγελέας δεν είναι στην ονοματολογία του ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Εκτός πραγματικότητας είναι τελικά η φημολογία που αφέθηκε να αιωρηθεί το τελευταίο διάστημα ότι ο Κώστας Κληρίδης ίσως να ήταν εν δυνάμει υποψήφιος του ΑΚΕΛ για το 2018.

Αυτό αναφέρουν στελέχη του κόμματος, μετά και από τη φημολογία που διαδίδεται το τελευταίο διάστημα, ότι ο γενικός εισαγγελέας θα μπορούσε να αποτελέσει το χαρτί του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές του 2018.

Πώς προέκυψε

Το όνομα του Κώστα Κληρίδη, φούντωσε στα πολιτικά πηγαδάκια, μετά και από την απόφαση καταπέλτη του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για τον βοηθό γενικό εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Μία υπόθεση την οποία ανέλαβε να διαλευκάνει μέχρι τέλους ο γενικός εισαγγελέας, όταν μετά το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, υπήρξαν ισχυρισμοί για δωροδοκία και δεκασμό του βοηθού γενικού εισαγγελέα. Όπως αναφέρεται από κύκλους που γνωρίζουν το παρασκήνιο, η μεγάλη σπουδή πλήρους διαλεύκανσης της όλης υπόθεσης δε στηρίζεται μόνο στο γεγονός ότι πρώτη φορά εκτοξεύεται μία τέτοια βαριά κατηγορία για έναν βοηθό εισαγγελέα, αλλά και λόγω της προσωπικής αντιπαράθεσης που είχε με τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Με δεδομένο το ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αποτελεί κόκκινο πανί για το ΑΚΕΛ μετά και από την υπόθεση της Δρομολαξιάς και τη φυλάκιση του οικονομικού διαχειριστή του ΑΚΕΛ Βενιζέλου Ζαννέτου, θεωρήθηκε από κύκλους ως ο ιδανικός υποψήφιος για το ΑΚΕΛ. Αυτό, μαζί με την αποστομωτική του απάντηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όταν ζήτησε διερεύνηση των καταγγελιών Ερωτοκρίτου προς τον γενικό εισαγγελέα.

«Βλέπω να διαψεύδονται και οι τελευταίες προσδοκίες που είχα, για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του τόπου. Ακολουθούνται με ευλάβεια όλες οι νόμιμες και συνταγματικές διαδικασίες, και τελικά οι κατηγορούμενοι μετατρέπονται σε κατηγόρους, με τη συνδρομή και υπόθαλψη του Ανώτατου Άρχοντα της χώρας. Ντροπή!» είπε χαρακτηριστικά εντείνοντας τις φωνές που τον θέλουν ως τον μόνο θεσμό που πάτησε πόδι απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάντως στο ΑΚΕΛ διαψεύδουν τέτοιες σκέψεις και ξεκαθαρίζουν πως δεν συζητείται το όνομα του Κώστα Κληρίδη ως υποψήφιου για το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση