ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπουρτζού: Ο Αναστασιάδης καθυστερεί τη λύση

Ο Αναστασιάδης έχει την εξουσία να αντιμετωπίσει την κρίση, αναφέρει

Μιλώντας στο Μπαϊράκ, ο εκπρόσωπος τύπου της τ/κ ηγεσίας, Μπαρίς Μπουρτζού πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών δηλώσεων σχετικά με την πορεία του Κυπριακού. Ο κ. Μπουρτζού ασκεί κριτική στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με το σκεπτικό ότι δεν λαμβάνει τα απαιτούμενα βήματα για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης στις συνομιλίες.

Ο ίδιος, υπενθυμίζει ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει προεδρικό σύστημα και αφήνει να εννοηθεί ότι το πολίτευμα παρέχει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις απαιτούμενες εξουσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, ο κ. Μπουρτζού αναφέρεται στην σημασία των χρονικών περιθωρίων στις συνομιλίες και αφήνει να εννοηθεί ότι η ε/κ πλευρά καθυστερεί την λύση.

Κριτική στον Αναστασιάδη

Ο κ. Μπουρτζού, στα πλαίσια των δηλώσεων του στο Μπαϊράκ υπενθυμίζει τις προϋποθέσεις της ηγεσίας του για την επανέναρξη των συνομιλιών: Η ε/κ ηγεσία πρέπει να λάβει πρωτοβουλία για την ματαίωση της νέας απόφασης για το ενωτικό δημοψήφισμα και να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση της νέας πρωτοβουλίας. Ο κ. Μπουρτζού αναφέρει ότι μέχρι στιγμής, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει πραγματοποιήσει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μπουρτζού ζητά από την ε/κ πλευρά να λάβει υπόψη της σοβαρά τις επιπτώσεις της νέας υπόθεσης. Αναφέρει ότι υψώνονται φωνές διαμαρτυρίας και στην ε/κ πλευρά.

Η εκδοχή του Ακιντζί για την τελευταία συνάντηση ηγετών

Ο κ. Μπουρτζού δηλώνει ότι οι δηλώσεις της ε/κ πλευράς δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνάντηση των δυο ηγετών. Αυτή η εξέλιξη δίνει διαστάσεις στο άσχημο κλίμα που επικρατεί στις συνομιλίες.

Επίσης, ο κ. Μπουρτζού αναφέρεται στα χρονικά περιθώρια που στενεύουν στις συνομιλίες. Δηλώνει ότι η ε/κ πλευρά επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο αιτιολογίες (λ.χ. το επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία) για να αποφύγει τις συνομιλίες.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση