ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά τη Λεμεσό, στο εκλογοδικείο οι δήμοι Αμμοχώστου και Αγίας Νάπας

Το ΑΚΕΛ αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα στους δύο δήμους

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ο Δήμος Λεμεσού δεν είναι ο μόνος που θα οδηγηθεί σε εκλογοδικείο, καθώς σήμερα καταχωρήθηκαν προσφυγές ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο συνεδριάζει στη Λάρνακα ως εκλογοδικείο, για τους Δήμους Αμμοχώστου και Αγίας Νάπας.

Οι προσφυγές κατατέθηκαν από τους δικηγόρους ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε., ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Δ.Ε.Π.Ε., το ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΝΤΗΣ και το Δικηγόρο ΤΑΣΟ ΚΥΡΜΙΤΣΗ.

Η υπόθεση στην Αμμόχωστο είναι παρόμοια με αυτήν της Λεμεσού και στηρίζεται τόσο στα άκυρα ψηφοδέλτια όσο και στη μικρή διαφορά μεταξύ του Αλέξη Γαλανού και του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Σίμου Ιωάννου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Δήμου της Αγίας Νάπας καθώς η αίτηση αφορά κρατική ανεπάρκεια στη διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης, αρχής γενομένης από τον καταρτισμό του εκλογικού καταλόγου και πιο συγκεκριμένα την εγγραφή πολιτών από ευρωπαϊκές χώρες. Όπως επισημαίνεται το κόμμα είχε εγείρει ενστάσεις κατά τη διάρκεια της εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους κάποιων περιπτώσεων.

.Τις προσφυγές υπογράφουν ως αιτητές οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αμμοχώστου Συμεών (Σίμος) Ιωάννου και Αγίας Νάπας Βάσος Βασιλείου και εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X