ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με παρέμβαση Λιλλήκα απέσυρε ο Μυλωνάς το ζήτημα των Τ/κ συγγραφέων

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας συζήτησε τηλεφωνικώς το ζήτημα με τον βουλευτή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Κατόπιν παρεμβάσεως του Γιώργου Λιλλήκα φαίνεται να απέσυρε τελικώς τη συζήτηση στην επιτροπή παιδείας για τα λογοτεχνικά κείμενα Τ/κ συγγραφέων στα σχολεία ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς. Όπως ενημερώνεται η «Κ» ο Γιώργος Λιλλήκας φαίνεται να επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Παύλο Μυλωνά και να συζήτησε μαζί του κατά πόσο ήταν αναγκαίο τη δεδομένη στιγμή να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα επισημαίνοντάς του την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και το γεγονός ότι τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και το ΑΚΕΛ, αναμένεται να «αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος το όλο ζήτημα».

Σύμφωνα με πηγές της «Κ» ο Παύλος Μυλωνάς έκανε και ο ίδιος δεύτερες σκέψεις και φαίνεται να συμφώνησε στο να αποσυρθεί η Συμμαχία Πολιτών από μία τέτοια συζήτηση. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως ο κ. Μυλωνάς όπως και στη γραπτή ανακοίνωσή του εξέφρασε την εκτίμηση πως μία τέτοια συζήτηση ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως «παιχνίδι αποπροσανατολισμού και κομματικής εκμετάλλευσης».

Όπως επεσήμανε το πρωί της Πέμπτης σε γραπτή ανακοίνωσή του «Δηλώνουμε κατηγορηματικά και ως Συμμαχία Πολιτών –εξ όσων γνωρίζω και το ΔΗΚΟ έχει την ίδια άποψη–, αλλά μιλώντας για εμάς, γιατί φερόμαστε να έχουμε θέσει θέμα και τα συναφή, ότι ουδόλως μας απασχολεί τέτοιο θέμα αυτήν τη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση συζήτησης, από μέρους μας τουλάχιστον, τέτοιου θέματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση