ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βιάστηκε ο Λιλλήκας λένε κόμματα του Ενδιάμεσου

Σαμποτάρει την προσπάθεια ο Λιλλήκας αναφέρουν ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δυναμιτίζει την προσπάθεια του Ενδιάμεσου χώρου η υποψηφιότητα Λιλλήκα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ωστοσο σημείωσε ότι η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να τορπιλλίσει την προσπάθεια που γίνεται.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Σιζόπουλος, ξεκαθάρισε ότι στην ΕΔΕΚ δεν έχει ξεκινήσει κάποια διεργασία επί του θέματος, και καθώς βρίσκονται σε διαδικασία επαρχιακών διασκέψεων για τις εσωκομματικές αλλαγές, το ζήτημα είναι εκτός ημερήσιας διάταξης.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει προσεκτική μελέτη των δεδομένων πριν από οποιαδήποτε ενέργεια, ώστε να εξευρεθεί ο υποψήφιος ο οποίος θα διαθέτει τα εχέγγυα αλλά και τις προϋποθέσεις ενός αξιόπιστου πολιτικού παρελθόντος.

Με κάποια κόμματα μας χωρίζουν πολύ λιγότερα από αυτά που μας χωρίζουν με το ΑΚΕΛ και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για ευθύνη τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του ΔΗΣΥ για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου, αλλά και πολιτικών στο Κυπριακό, οι οποίες, όπως ανέφερε έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους εξέφρασε την αμφιβολία της για το εάν κατά πόσο η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας, θα προκρίνει την προσεχή Κυριακή, την υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα.

Μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι δεν μπορεί ο Γιώργος Λιλλήκας εκβιαστικά να αποσπάσει την θετική ψήφο αναφέροντας ότιμέσα στην Σύγκλητο υπάρχουν πολλοί που δεν θα ήθελαν μια υποψηφιότητα η οποία σαμποτάρει τις προσπάθειες για εκλογή επόμενου προέδρου από τον χώρου του Ενδιάμεσου.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι «ο καβγάς δεν είναι για το πάπλωμα» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα σαμποτάρει την προσπάθεια του ενδιάμεσου χώρου υποβάλλοντας άλλη υποψηφιότητα. «Το θέμα είναι να επιλέξουμε τον πλέον εκλέξιμο του ενδιαμεσου που θα εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική. Θέλουμε να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος».

Σημείωσε ότι πριν την εξαγγελία υποψηφιοτήτων θα πρέπει να προηγηθούν επιστημονικές αναλύσεις για να αναδειχθεί ο πιο εκλέξιμος υποψήφιος, ενώ υπογράμμισε ότι μ«ε το να βγαίνει πρώτος να εξαγγέλι υποψηφιότητα είναι σαν να σαμποτάρει αυτή την προσπάθεια».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι αν ο χώρος κατέβει στις εκλογέςπερισσότερους από ένα υποψήφιους δεν πρόκειται να εκλέξει πρόεδρο και θα συνεχίσει η πολιτική των υποχωρήσεων που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, όπως ανέφερε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση