ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσαβούσογλου: Λύση υπάρχει μόνο αν το επιθυμούν και οι 2 πλευρές

Ισχυρίστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ότι οι Ε/κ θα πρέπει να αρθούν τα «εμπάργκο» κατά Τ/κ

ΚΥΠΕ

Παρά τα “εμπάργκο” εναντίον των κατεχομένων εντούτοις οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να λάβουν μέρος σε διοργανώσεις με επιτυχία και αυτό αποδεικνύει ότι είναι έτοιμοι για λύση, είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Για να υπάρξει λύση πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές” είπε ο κ. Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι, οι Ε/κ δεν έχουν ξεπεράσει το όραμα τους για την ένωση και ότι θα πρέπει να αρθούν τα “εμπάργκο” κατά των Τ/κ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, επισκέφτηκε χθες το περίπτερο των κατεχομένων στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο και σε δηλώσεις του είπε ακόμα ότι, το “υπουργείο τουρισμού” κατάφερε να στήσει ένα περίπτερο μέσα από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τα κατεχόμενα, την κουλτούρα και τα έθιμα των Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην έκθεση παίρνει μέρος μια πολυπληθής αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, “λειτουργοί” του “υπουργείου τουρισμού”, μέλη τουριστικών οργανώσεων αλλά και αντιπρόσωποι παράνομων πανεπιστημίων.

Το περίπτερο που ετοίμασαν τα κατεχόμενα έχει την διακόσμηση ενός παραδοσιακού κυπριακού σπιτιού, τα άτομα που βρίσκονται εκεί είναι ντυμένα με παραδοσιακή τ/κ στολή ενώ στους επισκέπτες σερβίρονται τουρκοκυπριακά εδέσματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X