ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατηγορεί Αναστασιάδη και ζητά πολιτογραφήσεις ο Τουρκές

Για λύση στην πολιτική ισότητα κάνει λόγο ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Η Τουρκία δεν φέρει μερίδιο ευθύνης στο νέο αδιέξοδο στο Κυπριακό. Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που οδήγησε σε διακοπή τις συνομιλίες. Επίσης, η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να εστιάσει μια ώρα αρχύτερα στο ζήτημα των «πολιτογραφήσεων». Αυτά τα μηνύματα στέλνει ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης που βρίσκεται στα Κατεχόμενα. 

Ο Τουγρούλ Τουρκές αναφέρει ότι η χώρα του υποστηρίζει 100% μια λύση που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δυο κοινοτήτων. Σύμφωνα με τον ίδιον, οι τ/κ αποτελούν προτεραιότητα για την Τουρκία, η οποία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βοηθήσει την τ/κ κοινότητα που αντιμετωπίζει τις απομονώσεις.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Τουρκές τονίζει τα εξής: «Το γεγονός ότι ο Ρωμιός Παπάς (σ.σ. αναφέρεται στον Αρχιεπίσκοπο) δήλωσε στα τουρκικά ότι «δεν υπάρχει λύση», η ε/κ πλευρά ζήτησε να πληροφορηθεί την καταγωγή του νερού που θα χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς (στο Τρόοδος), η εκκλησία δεν συμφωνεί με την ιδέα της εξαγοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την τουρκική πλευρά, ο ε/κ ηγέτης αποχώρησε από τις συνομιλίες χτυπώντας την πόρτα είναι εξελίξεις που δεν βρήκαν ικανοποιητικό αντίκτυπο στον τ/κ τύπο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τουρκές αναφέρει ότι κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να δείξουν ότι η Τουρκία πραγματοποιεί κάποια βήματα που στην πραγματικότητα δεν υφίστανται.

Στην συνέχεια, ο κ. Τουρκές τονίζει τα εξής: «Εμείς δεν είμαστε η πλευρά που αποχώρησε (από τις συνομιλίες) χτυπώντας την πόρτα». Υπογραμμίζοντας αυτό το σημείο, ο κ. Τουρκές ασκεί κριτική στον τ/κ τύπο με το σκεπτικό ότι παραγνωρίζει την σημασία της αρνητικής στάσης που υποτίθεται ότι τηρεί η ε/κ πλευρά στο Κυπριακό.

Η Άγκυρα επιμένει και ζητά «πολιτογραφήσεις»

Στα πλαίσια των νέων δηλώσεων του, ο κ. Τουρκές αναφέρεται και στο επίμαχο ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

Σε αυτό το πεδίο, ο ίδιος τονίζει: «Ακόμη και οι ΗΠΑ και η Αγγλία, σε πέντε χρόνια παρέχουν υπηκοότητα. Στην δε ΤΔΒΚ, λέγεται ότι «αν δώσουμε υπηκοότητες ο Ρωμιός θα αναποδογυρίσει το τραπέζι των συνομιλιών». Δεν γίνεται αυτό. Αυτό δεν είναι σοβαρότητα. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο».

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση