ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις ΗΠΑ ο Αναστασιάδης για Επενδυτικό

Θα παραστεί στην επετειακή σύνοδο ΕΕ για τα 60χρονα της Συνθήκης της Ρώμης

ΚΥΠΕ

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα ηγηθεί τετραμελούς αντιπροσωπείας την oποία απαρτίζουν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, πραγματοποιείται στις 22 Μαρτίου, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, το Συνέδριο της Capital Link «Invest in Cyprus Forum».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φτάνει στη Νέα Υόρκη την προσεχή Δευτέρα και αναχωρεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου, για να μεταβεί στη Ρώμη όπου θα παραστεί στην επετειακή σύνοδο της ΕΕ για τα 60χρονα της Συνθήκης της Ρώμης.

Πρόκειται για ένα διεθνές Συνέδριο για την Κύπρο που πραγματοποιείται με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της σημασίας της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού και λαμβάνει χώρα σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών, του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου – ΗΠΑ. Κύριοι Χορηγοί του Συνεδρίου είναι η Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών και η Ernst & Young.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι κεντρικός ομιλητής του Επισήμου Μεσημεριανού Γεύματος. Θα τον προλογίσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Εφοπλιστών Αντρέας Χατζηγιάννης, ενώ θα μιλήσει και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν.

Αξιοσημείωτες είναι οι παρεμβάσεις στο συνέδριο των ηγετών των μεγάλων κυπριακών τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου (με τον John Patrick Hourican), της Ελληνικής Τράπεζας (με τον Ιωάννη Μάτση), της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας (με τον Νικόλαο Χατζηγιάννη) και της Citibank Europe Plc (με τον Αιμίλιο Κυριάκου).

Έντονη θα είναι η παρουσία των διεθνών κολοσσών στο χώρο της ενέργειας: ENI (με τον πρόεδρο Gianni Di Giovanni), Delek Group & Avner Oil & Gas Exploration (με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Yaniv Friedman), Exxon Mobil (με το διευθυντή εξορύξεων σε Ευρώπη και Κασπία Jay Jackson) και Noble Energy (με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ed Cox).
Θα μιλήσουν επίσης εξέχοντες Αμερικανοί επενδυτές με ενεργή παρουσία στην Κύπρο: Third Point (ο διευθύνων σύμβουλος David Bonanno), Invesco Private Capital / WL Ross & Co (οι γενικοί διευθυντές Stephen Johnson / Mr. James Lockhart)., Spectrum Gaming Capital (ο αντιπρόεδρος Adam Steinberg).

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που εγκαινιάζουμε το επενδυτικό αυτό Συνέδριο για την Κύπρο με στόχο να ενισχύσουμε το προφίλ της, ιδιαίτερα σε εκπροσώπους αμερικανικών εταιριών, χρηματοπιστωτικών οργανισμών και στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός για την προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος της Capital Link, Νίκος Μπορνόζης.

Το Συνέδριο, ανέφερε, αποσκοπεί στη σωστή ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιριών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Κύπρος, όχι μόνο για επενδύσεις άλλα και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών εμπορικών συνεργασιών. Για το λόγο αυτό στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν θέματα που προβάλλουν το ρόλο της Κύπρου ως λειτουργικού ναυτιλιακού κόμβου, logistics, και ενέργειας και θα τονιστούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς, καθώς και στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της πληροφορικής, ναυτιλίας & μεταφορών, και του τουρισμού.

Παράλληλα το Συνέδριο θα παρουσιάσει τις εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις της κυπριακής οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις.
«Η Capital Link στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας σχετικά με την καθιέρωση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού σε ένα ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Το Συνέδριο θα δώσει στους συμμετέχοντες μια μοναδική δυνατότητα πληροφόρησης, μάρκετινγκ και προσωπικών επαφών», είπε ο κ. Μπορνόζης.

Ένα από τα ενδιαφέροντα κομμάτια του συνεδρίου σχετίζεται με την παρουσία των επιφανών κυπριακής καταγωγής Αμερικανών επιχειρηματιών, Νίκος Μούγιαρη (Mana Products), Ντίνος Ιορδάνου (Arch Capital), Ανδρέας Κραμβής (AEA Investors) και Τζον Τελεβάντος (Arsenal Capital), που θα αναπτύξουν το θέμα γιατί να επενδύσει κανείς στην Κύπρο.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ένα υψηλού επιπέδου ακροατήριο και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία επαφών με εκπροσώπους από τις επιχειρηματικές, επενδυτικές και χρηματοοικονομικές κοινότητες των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα με εκπροσώπους από αμερικανικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, εταιρείες που μπορούν να επενδύσουν σε τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος (π.χ. ναυτιλία, τουρισμό, ενέργεια, Real Estate, τεχνολογία), ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, αμερικανικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ελεγκτικές επιχειρήσεις, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, εκπροσώπους από την Κυπριακή Αμερικανική Ομογένεια, κυβερνητικά στελέχη, οικονομικά Media.

Το Συνέδριο θα παρέχει στους συμμετέχοντες ευκαιρία επαφών μέσω one-to-one συναντήσεων με στελέχη των εταιριών που συμμετέχουν καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της κυπριακής Κυβέρνησης.

Η Capital Link διοργανώνει σε ετήσια βάση επενδυτικά συνέδρια στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Λευκωσία και τη Σαγκάη όπου εισηγμένες και μη ναυτιλιακές εταιρίες, τραπεζίτες και αναλυτές απευθύνονται στο διεθνές επενδυτικό και ναυτιλιακό κοινό. Είναι ευρέως γνωστή για το πλούσιο πληροφοριακό περιεχόμενο των συνεδρίων της αλλά και για τις ευκαιρίες μάρκετινγκ και εταιρικής δικτύωσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Στα πλαίσια του «Capital Link Invest in Cyprus Forum», o Πόλυς Χατζηιωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Safe Bulkers, που είναι εισηγμένη στο NYSE, διοργανώνει ειδική εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης προς τιμή της Κύπρου. Ο κ. Χατζηιωάννου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Υπουργούς της κυπριακής Κυβέρνησης και άλλους επισήμους, θα χτυπήσουν το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση