ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσαβούσογλου: Εάν οι Ε/κ δεν θέλουν λύση, θα δούμε άλλες εναλλακτικές

Μέχρι σήμερα στηρίξαμε τη διαδικασία αυτή για να υπάρξει ειρήνη ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει λύση του Κυπριακού, η τουρκική πλευρά θα κοιτάξει για άλλες εναλλακτικές, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην Αδριανούπολη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “ακριβώς την ώρα που συνεχίζονταν αυτές οι διαπραγματεύσεις, υιοθέτησαν την απόφαση της ένωσης, δηλαδή την απόφαση για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα”.

“Μα αφού θέλατε λύση… Μα αφού ήταν γνωστές οι παράμετροι της λύσης, τα κριτήρια… Μια λύση διζωνική, δύο συνιστώντων πολιτειών, βασισμένη στην πολιτική ισότητητα… Τότε γιατί χρονοτριβούσατε τόσο; Από την μια φοβούνται να μην τελειώσει η διαδικασία και να μην αναζητήσουν άλλες επιλογές η ΤΔΒΚ και η Τουρκία.

Εάν εσείς δεν θέλετε λύση εμείς θα δούμε τί θα κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε έθνος χωρίς εναλλακτική, χωρίς λύση αλλά εμείς μέχρι σήμερα στηρίξαμε τη διαδικασία αυτή για να υπάρξει ειρήνη, να υπάρξει λύση. Εάν εσύ δεν θέλεις, ασφαλώς και θα κοιτάξουμε άλλες λύσεις. Δεν θα την αφήσουμε εκεί εμείς αυτή τη δουλειά”, ανέφερε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση