ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση ΔΗΚΟ για εφαρμογή σχεδίου υγείας μέχρι την εφαρμογή ΓΕΣΥ

Το ΔΗΚΟ είναι κατηγορηματικά υπέρ της ψήφισης ΓεΣΥ, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος

ΚΥΠΕ

Την άμεση εφαρμογή ενός ενδιάμεσου σχεδίου υγείας για μια μεταβατική περίοδο, που θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας, μέχρι την κατάληξη και την εφαρμογή του τελικού ΓεΣΥ, εισηγείται το ΔΗΚΟ.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε σήμερα πως το ΔΗΚΟ είναι κατηγορηματικά υπέρ της ψήφισης του ΓεΣΥ. "Παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία εφαρμογής αυτού του σχεδίου και δυστυχώς το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να το εφαρμόσει", ανέφερε, προσθέτοντας πως το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρόκειται να μείνει με δεμένα τα χέρια", και "δεν πρόκειται να αφήσουμε τους πολίτες να υποφέρουν".

Γι’ αυτό προτείνουμε την άμεση εφαρμογή ενός ενδιάμεσου σχεδίου για μια μεταβατική περίοδο, το οποίο θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας, μέχρι την κατάληξη και την εφαρμογή του τελικού ΓεΣΥ, είπε, σημειώνοντας πως το σχέδιο αυτό, που τελεί υπό επεξεργασία και οι λεπτομέρειες του θα ανακοινωθούν σύντομα, βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι πυλώνες αυτοί είναι η κάλυψη των υπηρεσιών υγείας των συνταξιούχων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων με μια ειδική συνεισφορά, μικρότερη από αυτήν του ΓεΣΥ, η συνέχιση του υφιστάμενου συστήματος κάλυψης για τους δημόσιους υπαλλήλους με την ειδική συνεισφορά του 1,5%, η παροχή κινήτρων για την ασφάλιση του υπόλοιπου πληθυσμού με ιδιωτικές ασφάλειες υγείας και η άμεση και πλήρης αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επεσήμανε πως η πρόταση αυτή θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα, δεν θα επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία και θα ανακουφίσει και τους ασθενείς και τα δημόσια νοσηλευτήρια.

"Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε το κενό, που προκαλείται από την ανικανότητα της κυβέρνησης, να συνεχίσει να δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών, μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό ΓεΣΥ", ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X