ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Β. Παπαδόπουλος: Ζημιά τυχόν παλινδρομήσεις στο ΓεΣΥ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην προκαλούν για το κούρεμα, δήλωσε ο Αν.Κυβ.Εκπρόσωπος

ΚΥΠΕ

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της έγκρισης των σχετικών νομοσχεδίων από τη Βουλή για το ΓεΣΥ και οι όποιες παλινδρομήσεις ή παρεκκλίσεις από τα όσα ομοφώνως έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μόνο ζημιογόνες θα μπορούσαν να αποβούν προς την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα της Υγείας που αφορά την ευημερία των πολιτών, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Αναπληρωτής ΚΕ Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Προσθέτει ότι ήταν άδικο για τον κυπριακό λαό που επί πολλές δεκαετίες αναμένει τη μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας και την εισαγωγή του ΓεΣΥ, να του στερήσουμε αυτή την προσφορά.

Στην δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως η σύσταση ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας είναι μια διαχρονική ευθύνη που βαραίνει όλους μας ως Πολιτεία, αλλά και χρέος προς τον Κύπριο πολίτη για να του αποδοθεί αυτό που αποτελεί δικαίωμα και κεκτημένο του, σημειώνοντας πως η τιτάνια προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας Υγείας έλαβε σάρκα και οστά τους τελευταίους μήνες και με τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην προκαλούν για το κούρεμα

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή του δήλωση, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην προκαλούν σε σχέση με το κούρεμα καταθέσεων.

«Αυτοί που σήμερα θα έπρεπε να απολογούνται στον κυπριακό λαό επειδή απέρριψαν την πρόταση του πρώτου Eurogroup τον Μάρτιο του 2013 που προνοούσε εφάπαξ φορολογία επί όλων των καταθέσεων της τάξης του 9,9% για καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και 6,7% για καταθέσεις από 20 χιλιάδες μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή τόκους δύο ετών, τολμούν τώρα να επικρίνουν κιόλας για το κούρεμα των καταθέσεων που επακολούθησε της δικής τους απόφασης», αναφέρεται.

Δυστυχώς για αυτούς, προσθέτει, ο κυπριακός και κρίση και μνήμη διαθέτει και το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να μην τον προκαλούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X