ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Υπόσχομαι να συνεχίσω την προσπάθεια για μια Κύπρο ελεύθερη

Μια πατρίδα χωρίς κατοχικούς στρατούς θέλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Την υπόσχεση να συνεχίσει ο ίδιος αλλά και όλοι την προσπάθεια για μια καλύτερη πατρίδα, σύγχρονη, ελεύθερη από κατοχικούς στρατούς, με ευρωπαϊκή ταυτότητα, ευημερούσα και δημιουργική, έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο φιλολογικό μνημόσυνο του Τάσου Μητσόπουλου με θέμα «Τάσος Μητσόπουλος: Πολιτεία με αξιώσεις» που διοργάνωσε η ΝΕΔΗΣΥ και πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Αραδίππου.

Μόνο με αυτό τον τρόπο, είπε, «δικαιώνουμε τη στάση ζωής ενός ανθρώπου που παρά το νεαρό της ηλικίας του μας δίδαξε μεγάλες έννοιες όπως το ήθος, η αξιοπρέπεια, η μετριοπάθεια, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιά».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «όσο ο χρόνος περνά η απουσία του αγαπημένου μου Τάσου, θα γίνεται πιο αισθητή. Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Τάσος Μητσόπουλος θα μας λείπει ως άνθρωπος, ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης. Ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχα μία εξαιρετική συνεργασία που στηριζόταν στον αλληλοσεβασμό, στη βαθιά εκτίμηση που έτρεφα για τον τρόπο που ήξερε να διαβουλεύεται, να συζητά, να καταθέτει άποψη και να συμφωνεί ή να διαφωνεί».

Ο Τάσος, συνέχισε «υπήρξε για μένα ο φίλος που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή. Υπήρξε ο στενός συνεργάτης, ο ανιδιοτελής σύμβουλος, ο άνθρωπος που μπορούσες ανεπιφύλακτα να ανταλλάξεις προβληματισμούς ακόμα και να εκμυστηρευτείς τις πλέον ενδόμυχες σκέψεις. Ήταν ένας νέος άνθρωπος που συγκέντρωνε στο πρόσωπό του αρετές σπάνιες για την εποχή μας, ένας νέος που η απουσία του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς με το χρόνο συνειδητοποιούμε πόσα περισσότερα είχε να προσφέρει στην οικογένεια του, στους φίλους και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας».

Αφού ανέφερε ότι «σ’ αυτή την εκδήλωση μνήμης στον Τάσο, συζητάμε για τις πολιτικές του παρακαταθήκες», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως «αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής του Τάσου καθώς κατάφερε μέσα σε τόσο λίγα χρόνια ζωής, να αφήσει πίσω του πολιτικές παρακαταθήκες μεταξύ των οποίων ως πιο σπουδαία θεωρώ την προσωπική του σφραγίδα ήθους και συμπεριφοράς. Ο Τάσος Μητσόπουλος άφηνε στο πέρασμά του και στο λόγο του την αίσθηση του ήθους, ενέπνεε το σεβασμό και απέπνεε ευπρέπεια».

Σημείωσε ακόμα ότι μερικά από τα επίθετα που κάποιος μπορούσε να αποδώσει στον Τάσο Μητσόπουλο και χωρίς να τον γνωρίζει είναι «αξιοπρεπής, μειλίχιος, διαλλακτικός, επίμονος, έντιμος, και αποτελεσματικός. Ήταν δηλαδή προικισμένος με όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί μία σύγχρονη κοινωνία από τους πολιτικούς της. Ιδιαίτερα σήμερα που πολλοί από όσους πολιτεύονται επιδιώκουν να αναδειχθούν μέσα από φραστικές συγκρούσεις και κενά περιεχομένου συνθήματα».

Ο Τάσος Μητσόπουλος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ήταν ξεχωριστός γιατί κατάφερνε να παράγει πολιτικό λόγο σύγχρονο και δημιουργικό. Μπήκε στην πολιτική γιατί είχε ιδέες και ήξερε πώς να τις υλοποιεί, σεβόμενος κάθε αντίθετη άποψη και κάθε διαφορετική ιδέα μπορούσε να την αξιοποιήσει αν ο ίδιος το έκρινε χρήσιμο για την πατρίδα μας».

Ο Τάσος σημείωσε «ήταν μειλίχιος αλλά και λόγω ακριβώς της ιδιότητας του αυτής, υπήρξε ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς πολέμιους του φθοροποιού λαϊκισμού ο οποίος μάστισε και βασανίζει ακόμη την πολιτική μας ζωή».

«Τον χάσαμε στις 22 Μαρτίου 2014. Τη μέρα εκείνη εγώ έχασα ένα φίλο, ένα γιο όπως τον αποκάλεσα και όπως τον νιώθω και ο τόπος μας έναν ευπρεπή, ευπατρίδη πολιτικό. Ένας υπέροχος οικογενειάρχης έσβησε, αφήνοντας όλους και όχι μόνο την οικογένεια του με την αίσθηση της ορφάνιας».

Ο Πρόεδρος έδωσε την υπόσχεση, να συνεχίσει, «να συνεχίσουμε όλοι μας, την προσπάθεια μας για μία καλύτερη πατρίδα. Μία πατρίδα σύγχρονη, ελεύθερη από κατοχικούς στρατούς, με ευρωπαϊκή ταυτότητα, ευημερούσα και δημιουργική».

Είναι η αίσθησή μου, κατέληξε «πως μόνο με αυτό τον τρόπο δικαιώνουμε τη στάση ζωής ενός ανθρώπου που παρά το νεαρό της ηλικίας του μας δίδαξε μεγάλες έννοιες όπως το ήθος, η αξιοπρέπεια, η μετριοπάθεια, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιά».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση