ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυκνό το πρόγραμμα Αναστασιάδη στις ΗΠΑ

Συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και στην ατζέντα τα ενεργειακά

Κάθε άλλο παρά σαν μια τυπική αντιμετωπίζει η κυπριακή πλευρά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στις ΗΠΑ που ξεκινάει τη Δευτέρα και θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπ. Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη, τον Υπ. Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Υπ. Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Άπαντες θα παραβρεθούν στο Capital Link Forum για την Κύπρο, όπου εκεί θα αναπτυχθούν οι ευκαιρίες επένδυσης στην Κύπρο σε μια σειρά από τομείς, με προμετωπίδα τη ναυτιλία. Παράλληλα όμως, θα υπάρξουν κατά μόνας δραστηριότητες τόσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και για τους Υπουργούς, εφόσον σκοπός είναι να συναντηθούν με αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο.

Ως προς αυτό θα υπάρξουν κινήσεις με σκοπό να καταστεί δυνατή ακόμη και μια συνάντηση με τον Ντόναλντ Τράμπ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τα άλλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει το «παρών» του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου εκεί θα κηρύξει και την έναρξη με το καμπανάκι της συνεδρίασης, εφόσον η 21 Μαρτίου είναι ορισμένη ως η μέρα της Κύπρου. Αυτό κατέστη δυνατόν μετά τις ενέργειες του επιχειρηματία Πόλυ Χατζηιωάννου.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα περιλαμβάνει και σημαντικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη ενεργειακών κολοσσών που ήδη έχουν καταθέσει προτάσεις για δραστηριοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, θα λάβει χώρα και συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες. Το σημαντικό και για τους δυο στη συγκεκριμένη συνάντηση όπως λένε και αρμόδιες πηγές στην «Κ» είναι ότι θα έχουν ο ένας με τον άλλον την ευκαιρία να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.

Ο ΓΓ των ΗΕ είχε δείξει και από τη διάσκεψη της Γενεύης πως αρέσκεται στην κατ’ ιδίαν ενημέρωση και θέλει να έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις.

Την προσεχή Πέμπτη από την άλλη πλευρά, και καθώς θα επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αναχωρεί για σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες ο ειδικός Απεσταλμένος για το κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση