ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραιτήσεις στο ΤΕΠΑΚ λόγω κομματικών παρεμβάσεων καταγγέλλει το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για διορισμούς βασισμένους σε κομματικά κριτήρια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχόμενες παρεμβάσεις στο έργο του ΤΕΠΑΚ από πλευράς της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ καταγγέλλει το ΑΚΕΛ και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, επισημαίνοντας ότι εκεί έγκειται και ο λόγος των παραιτήσεων από το συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο κ. Χριστοφίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει ανησυχίες για το γεγονός ότι το συμβούλιο στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου παραμένει ακέφαλο σημειώνοντας ότι οι διορισμοί στο Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ στηρίχτηκαν σε αποκλεισμούς και επιλογές βάση κομματικών κριτηρίων.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) παραμένει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ακέφαλο μετά την παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου και ακόμη ενός μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί επιπλοκές στην εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠΑΚ. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πληροφορίες από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα (πανεπιστημιακούς, φοιτητές, διοικητικούς) φέρουν τις παραιτήσεις να σχετίζονται με συνεχόμενες παρεμβάσεις στο έργο του Πανεπιστημίου από πλευράς της Κυβέρνησης και κυρίως του κυβερνώντος Συναγερμού.

Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο διορισμός από τους κυβερνώντες του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ στηρίχτηκε σε αποκλεισμούς και επιλογές στη βάση κυρίως κομματικών κριτηρίων.

Θεωρούμε την αντιμετώπιση του ΤΕΠΑΚ από πλευράς Κυβέρνησης και Συναγερμού ως απαράδεχτη και ζημιογόνα. Καλούμε τους κυβερνώντες να αφήσουν ήσυχο το ΤΕΠΑΚ να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, όπως αυτή καταγράφεται τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Τους καλούμε επίσης να αναδομήσουν το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ με αφορμή και την πλήρωση των κενών θέσεων όσων έχουν παραιτηθεί, με κριτήρια που να στοχεύουν την βελτίωση και ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ και όχι σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι αυτόνομοι οργανισμοί στους οποίους να πρυτανεύει η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελευθερία σκέψης και δράσης και όχι οι μικροκομματικές επιδιώξεις και εμμονές του οποιουδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X