ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βίκτωρας: Οι 4 ελευθερίες αφορούν την ΕΕ και κανένα τρίτο

Την παρέμβαση Γκουτιέρες για επανέναρξη των συνομιλιών αναμένεται να ζητήσει ο ΠτΔ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κανένας τρίτος δεν μπορεί να υποδείξει στην ΕΕ να παραβιάσει κανονισμούς και συνθήκες, υπογράμμισε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Σχολιάζοντας πληροφορίες που κάνουν λόγο για αίτημα Έιντε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για νομική κάλυψη στο τουρκικό αίτημα παραχώρησης των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά την Ε.Ε.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών, σημειώνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει από τον κ. Γκουτιέρες να ασκήσει επιρροή προς τον Μουσταφά ΑΚιντζί ώστε να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αναφορικά με την ύπαρξη οδικού χάρτη για το Κυπριακό ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος διέψευσε την ύπαρξη του ενώ πρόσθεσε ότι όλοι έχουν κουραστεί τα τελευταία χρόνια να ακούνε για χρονοδιαγράμματα στις συνομιλίες τα οποία τελικά δεν ισχύουν.

Στο μεταξύ σήμερα προγραμματίζεται η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες στη Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο αυτής, ο πρόεδρος θα ενημερώσει τον ΓΓ για την παρούσα κατάσταση στις συνομιλίες ενώ κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική συνάντηση καθώς είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που η ενημέρωση γίνεται κατευθείαν από τον ηγέτη της ελληνοκυπριακής πλευράς.


Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στη συνέχεια θα μιλήσει σε επίσημο γεύμα που διοργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς Φόρουμ "Επενδύστε στην Κύπρο".
Απόψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση