ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νικόλας: Έπιασαν τόπο οι διαβουλεύσεις και τα δείπνα

Σφοδρές επικρίσεις ΔΗΚΟ για την συμφωνία ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ στο θέμα των εγκυκλίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σφοδρές κατηγορίες εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ διά του Προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου εναντίον ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στο θέμα της πρότασης νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις εγκυκλίους στα σχολεία. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η Άγκυρα έδωσε εντολές και οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ υπάκουσαν στους εκβιασμούς και τις υποδείξεις και προχωρούν στην αλλαγή της απόφασης της Βουλής όπως έχει διατάξει του τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών». Τέτοιες ενέργειες όπως ανέφερε, εξευτελίζουν τον θεσμό του κοινοβουλίου μας.

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις ενέργειες μας, συνέχισε. Ωστόσο διαχώρισε το ΑΚΕΛ από το ΔΗΣΥ αναφέροντας όταν «το ΑΚΕΛ ήταν ξεκάθαρο ότι παρά το γεγονός ότι διαφωνεί με την πρόταση νόμου θα προχωρήσει στην ψήφιση της για να επαναρχίσουν στις διαπραγματεύσεις».

Είναι ντροπή ανέφερε να στέλνουμε το μήνυμα ότι έχει το δικαίωμα η Τουρκία και ο κατοχικός ηγέτης να καθορίζει το τι αποτελεί ορθή παιδεία για τους ελληνοκύπριους, τι θα διδάσκουμε στα σχολεία μας, ότι κατά βούληση της Άγκυρας αλλάζουμε αποφάσεις της Βουλής.
Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η τουρκική αδιαλλαξία επισήμανε ο Νικόλας Παπαδόπουλος σημειώνοντας το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών και τα ενεργειακά.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι ακόμα και ανθρώποι μέσα από το Δημοκρατικό Κόμμα αντιδρούν για τις ενέργειες του ΔΗΚΟ που δείχνουν ότι «βρίσκεται μαζί στις ίδιες εξέδρες με το ΕΛΑΜ για να καταγγείλει το ελληνικό κράτος επειδή στήριξε μια παράσταση της Σαλαμίνας». Δεν ήταν φυσιολογικό εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη λύση ότι έπρεπε να αποφασίσουμε να τιμούμε το ενωτικό δημοψήφισμα, την πολιτική της ένωσης, ανέφερε.

Δεδομένων των θέσεων του ΔΗΚΟ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων του Ενδιάμεσου χώρου, ότι αυτή η διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα είχε καταστροφικό αποτέλεσμα, είχαν και έχουν κάθε λόγο, ανέφερε να την δουν να διακόπτεται. Οπότε ψηφίζοντας με το ΕΛΑΜ αυτή την προβοκατόρικη πρόταση ευελπιστούσαν ενδεχομένως ότι θα προκαλούσαν ζημιές στις διαπραγματεύσεις.

Από πλευράς του ΔΗΣΥ ο Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ δημιουργεί μια τρικυμία σε ένα ποτήρι νερού απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Η πρόθεση του ΔΗΣΥ για το θέμα ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή ανέφερε, αντικρούοντας τις επικρίσεις.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση