ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα από την απόφαση της επιτροπής παιδείας

Βολές και προς τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε

ΚΥΠΕ

Θα είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εγκαταλείψει την ιδέα της Ένωσις, ισχυρίστηκε ο “βουλευτής” του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ, σχολιάζοντας σήμερα τη χθεσινή έγκριση από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, της πρότασης του ΔΗΣΥ που δίνει την εξουσία στον Υπουργό να καθορίζει με εγκυκλίους τους εορτασμούς στα σχολεία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ έκανε λόγο για προσπάθεια του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για δικό του όφελος. Είναι αφέλεια, υποστήριξε, να πιστεύεται ότι με τη νέα νομοθεσία που θα δίδει στο Υπουργείο Παιδείας το δικαίωμα απόφασης για τις μέρες εορτασμού στα σχολεία, οι Ε/κ έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της Ένωσης και ξέχασαν τους στόχους τους. Το να πιστεύεται κάτι τέτοιο είναι αφέλεια και μεγάλο κακό για τον τ/κ “λαό”, ισχυρίστηκε.


Συνέδεσε την πρόθεση για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ με τη χρησιμοποίηση της ΕΕ και των ΗΕ από την ε/κ πλευρά για να “θέσει την Κύπρο υπό ελληνική ηγεμονία” και υποστήριξε ότι στις διαπραγματεύσεις στα θέματα ασφάλειας των Τ/κ, πολιτικής ισότητας, περιουσιακό και εδαφικό, η ε/κ πλευρά δεν επιδεικνύει τέτοια στάση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της τ/κ πλευράς.


Απευθυνόμενος δε στον Τ/κ ηγέτη τον κάλεσε να μην είναι ευκολόπιστος έναντι του Προέδρου Αναστασιάδη “που δεν ήταν ειλικρινής, προσπάθησε να σας ξεγελάσει δεκάδες φορές, δεν σας είπε το σωστό και το ξέρετε”, όπως ισχυρίστηκε. “Το ΑΚΕΛ και το κόμμα του Ε/κ ηγέτη Αναστασιάδη, ο ΔΗΣΥ δεν πρέπει να τυγχάνουν εμπιστοσύνης”, είπε, καλώντας τον κ. Ακιντζί να συμπεριφερθεί αποφασιστικά προστατεύοντας το δίκαιο και τα δικαιώματα των Τ/κ και σε συνεργασία με την Τουρκία να κάνει βήματα και να στηρίξει το ψευδοκράτος.


Επαρκή για την επανέναρξη των συνομιλιών χαρακτήρισε ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την έγκριση από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής της πρότασης του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αναμένεται συγνώμη από την ε/κ πλευρά - όπως ζήτησε ο Μουσταφά Ακιντζί - με το ζόρι.

Εάν δεν υπάρξουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η ένταση μεταφερθεί σε άλλα επίπεδα, συνεχίζει το άρθρο θέσης της εφημερίδας, “δεν θα είναι εύκολο να συμμαζευθεί η κατάσταση και αυτό είναι επίσης μια πραγματικότητα.”

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση