ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με επιστολή ρίχνει το γάντι στον Ενδιάμεσο ο Λιλλήκας

Κάνει την τελευταία προσπάθειά να καταστεί ο υποψήφιος του χώρου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά το τηλεφωνικό μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας στους πολιτικούς αρχηγούς του ενδιάμεσου χώρου για συνάντηση, το οποίο και έμεινε αναπάντητο, επέστρεψε χθες αποστέλλοντας γραπτή επιστολή στους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς του χώρου. 

Θυμίζει το ‘12

Ο ίδιος σε επιστολή του ζητά αν υπάρχει ειλικρινής διάθεση να καθοριστούν είτε χωριστές συναντήσεις είτε κοινές μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ίδιος στην επιστολή του υπενθύμισε τη διαδικασία που εξελίχθηκε το 2012, όπου μετά από πολύμηνες διαδικασίες και συζητήσεις, ο ενδιάμεσος χώρος απέτυχε να συσπειρωθεί γύρω από μία κοινή υποψηφιότητα. Ο κ. Λιλλήκας με την επιστολή του κάνει μία τελευταία προσπάθεια να προσεγγίσει τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ώστε να δουν θετικά τη δική του υποψηφιότητα και μ αυτήν να πορευθούν στις εκλογές του 2018.

Πάντως μέχρι στιγμής μόνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχει απαντήσει στον Γιώργο Λιλλήκα, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ψάχνουν να βρουν τον τρόπο συνάντησης. Μάλιστα ο κ. Σιζόπουλος στο τηλεφωνικό μήνυμα ρώτησε κατά πόσο πρόκειται για διμερή ή πενταμερή συνάντηση.

Νικόλας-Ελένη, τα λένε για τις Προεδρικές

Την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Λιλλήκας στέλνει μηνύματα συνάντησης, τα οποία μένουν αναπάντητα, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη προχωρούν στην πρώτη επίσημη συνάντηση σήμερα στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του Κινήματος Αλληλεγγύη μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Ελένης Θεοχάρους. Αντικείμενο συζήτησης δεν θα είναι άλλο από το πώς θα πορευθεί ο ενδιάμεσος χώρος στις επικείμενες εκλογές.

Η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας του ΔΗΚΟ καθώς η ηγεσία του κόμματος έχει εξουσιοδοτηθεί από το Εκτελεστικό Γραφείο να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για τις προεδρικές εκλογές αποκλειστικά με τον ενδιάμεσο χώρο, με στόχο μία κοινή υποψηφιότητα.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσημη συνάντηση ΔΗΚΟ με κόμμα του ενδιάμεσου χώρου καθώς την προηγούμενη βδομάδα είχε προηγηθεί συνάντηση με την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Εκεί, συμφωνήθηκε ώστε τα δύο κόμματα να προχωρήσουν στη συγγραφή ενός πολιτικού πλαισίου για μία κοινή υποψηφιότητα.

Πάντως η κ. Θεοχάρους έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως η υποψηφιότητά της είναι στο τραπέζι, σημειώνοντας ωστόσο πως θα στηρίξει όποιον υποψήφιο επιλεχθεί, νοουμένου ότι ο ενδιάμεσος χώρος θα προχωρήσει συσπειρωμένος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση