ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επίσημη επίσκεψη του Ινδού ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Ο υπουργός θα δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Βουλής

ΚΥΠΕ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει μεταξύ 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Μ. J. Akbar, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία της Ινδίας στην Κύπρο.

Ο Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής Γιώργο Λιλλήκα.

Κύριος στόχος της επίσκεψης είναι να γίνει μια ανασκόπηση της παρούσας κατάστασης των σχέσεων Ινδίας-Κύπρου σε όλους τους τομείς και να ανανεωθούν οι ιστορικές, φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, η επίσκεψη θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σε διμερή θέματα, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις κοινού ενδιαφέροντος.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι “σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Κύπρου ήταν παραδοσιακά πολύ στενές και φιλικές” αφού η “Ινδία σταθερά και αταλάντευτα υποστήριζε την κυριαρχία, ενότητα και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και μια ειρηνική λύση του Κυπριακού προβλήματος”. Η Ινδία και η Κύπρος συνεργάζονται επίσης στενά στον ΟΗΕ, σε διεθνείς οργανισμούς, στην Κοινοπολιτεία και στη Συνάντηση Ασίας-Ευρώπης (ASEM).

Η Ινδία και η Κύπρος απολαμβάνουν εύρωστους οικονομικούς δεσμούς, με συσσωρευμένες ξένες επενδύσεις πέραν των 9 δισεκατομυρίων αμερικανικών δολλαρίων που έγιναν στην Ινδία μέσω της Κύπρου.

Η αναθεωρημένη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας που υπογράφηκε τον περασμένο χρόνο, σημειώνει, “πολύ πιθανό να διευκολύνει περαιτέρω τις επενδύσεις. Ο μηχανισμός της Συνόδου Μικτής Οικονομικής Επιτροπής συστάθηκε προς συζήτηση των τρόπων προώθησης του εμπορίου και των επενδύσεων”.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία με τον τίτλο «Μια νέα εποχή για το εμπόριο και τις επενδύσεις μεταξύ Κύπρου και Ινδίας» (“A new era for business between Cyprus and India”) προς την επιχειρηματική κοινότητα στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Λευκωσία στις 30 Μαρτίου.

Ο Υπουργός θα δώσει επίσης διάλεξη με τίτλο «Η Ισορροπία των Δυνάμεων εναντίον του Εκκρεμούς των δυνάμεων» (“Balance of Power vs Pendulum of power”) στο Αμφιθέατρο UNESCO, Κτίριο Europa, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις 30 Μαρτίου.

Για την προώθηση της εκτίμησης της πολιτισμικής κληρονομιάς και της αλληλοκατανόησης, κατά την παραμονή του στην Κύπρο θα εγκαινιάσει το «Konark Wheel», ένα γλυπτό που δωρήθηκε από την Ινδία στην Κύπρο και εγκαταστάθηκε στο Υπαίθριο Μουσείο του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση