ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακρωτήρι και Πάφο αντί Ιντσιρλίκ βλέπουν για βάση οι Γερμανοί

Δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο κάνουν αναφορές στις γερμανικές προθέσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle η γερμανική κυβέρνηση έχει δεχτεί επανειλημμένα επικρίσεις για το ότι γερμανικές δυνάμεις (με μαχητικά αεροσκάφη Tornado) παραμένουν στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του ISIS.

Υπενθυμίζεται πως οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε κακό σημείο, λόγω της αντιπαράθεσης (με εμπρηστικές δηλώσεις από τουρκικής πλευράς) που ξεκίνησε από την απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Γερμανία, εν όψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία για την επέκταση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τελευταία εξέλιξη στη γερμανοτουρκική «κόντρα» είναι οι αναφορές πως τουρκικές υπηρεσίες κατασκοπεύουν Τούρκους πολίτες στη Γερμανία- ωστόσο, σημειώνεται πως το θέμα της παραμονής γερμανικών δυνάμεων στο Ιντσιρλίκ αποτελεί λόγο τριβών μεταξύ των δύο χωρών από τον Ιούνιο του 2016 ακόμα, όταν είχε αναγνωριστεί από τη γερμανική Βουλή η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς. Σε αντίδραση, η Άγκυρα είχε απαγορεύσει σε Γερμανούς πολιτικούς να επισκεφθούν τη βάση.

Σύμφωνα με τη Die Welt, μεταξύ των πιθανών επιλογών για τις γερμανικές δυνάμεις, εξετάζονται τρεις τοποθεσίες στην Ιορδανία, τρεις στο Κουβέιτ και δύο στην Κύπρο- και συγκεκριμένα το Ακρωτήρι και η Πάφος.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση