ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκρίθηκε ο διορισμός της Επ. Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη

Υπέρ ψήφησαν 24, εναντίον 22 και τέσσερις τήρησαν αποχή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Νέα επίτροπος διοικήσεως, η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη η οποία και εγκρίθηκε με 24 ψήφους υπέρ, 22 εναντίον και 4 ψήφους αποχή από την ολομέλεια της βουλής.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο ΔΗΣΥ και η Συμμαχία Πολιτών, εναντίον το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Οικολόγοι, με κατά βούληση η Αλληλεγγύη και αποχή ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί βουλευτές διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη θέση του κόμματός τους. Υπέρ μαζί με τον ΔΗΣΥ και τη Συμμαχία Πολιτών, τάχθηκαν οι Κωστής Ευσταθίου από την ΕΔΕΚ-αν και αποχώρησε τελικώς πριν την ψηφοφορία- οι Άγγελος Βότσης, Γιώργος Προκοπίου και Πανίκος Λεωνίδου από το ΔΗΚΟ, από την Αλληλεγγύη οι Δημήτρης Συλλούρης και Γιώργος Παπαδόπουλος.

Το προφίλ της νέας Επιτρόπου Διοικήσεως

Ως την κατ εξοχήν κατάλληλη για να αναλάβει τη θέση χαρακτήρισε την κα Στυλιανού Λοττίδου ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, καθώς πρόκειται για νομικό με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ευρωπαϊκό δίκαιο, εγγεγραμμένη δικηγόρος με πείρα στην ιστάμενη δικηγορία 18 χρόνων από τα οποία 15 ως δικηγόρος της δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Laws στο European Union Law
University of LEICESTER, και πτυχίο νομικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το 2002 μέχρι και τον διορισμό της ως Επίτροπος Διοικήσεως, έχει διατελέσει ως δικηγόρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση