ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πέφτει η δημοτικότητα του Ερντογάν

Το ποσοστό της δημοτικότητας του κ. Ερντογάν έχει οπισθοχωρίσει κατά 1,3 μονάδες

Νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία δείχνει ότι η δημοτικότητα του Προέδρου της Τουρκίας σημειώνει μικρή αλλά αξιοσημείωτη μείωση. Η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Ντικέν δημοσιεύει νέα σφυγμομέτρηση της εταιρίας Μετροπόλ, η οποία φέρνει στο προσκήνιο τα ποσοστά δημοτικότητας των Τούρκων πολιτικών.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό δημοτικότητας του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην κλίμακα του 48,7%. Το 43,1% της τουρκικής κοινωνίας δεν εμπιστεύεται τον ισχυρό πολιτικό άνδρα της Τουρκίας.

Σε σχέση με σφυγμομέτρηση του Φεβρουαρίου, το ποσοστό της δημοτικότητας του κ. Ερντογάν έχει οπισθοχωρίσει κατά 1,3 μονάδες. Αυτή την περίοδο το 91% εμπιστεύονται τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Στην περίπτωση των Γκρίζων Λύκων το ποσοστό εμπιστοσύνης το πρόσωπο του Προέδρου είναι μόλις 20,6%. Το τελευταίο ποσοστό φέρει ενδιαφέρον καθώς η Τουρκία οδεύει σε δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα με την σύμπραξη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

Σύμφωνα με την νέα έρευνα, το 45,7% της τουρκικής κοινωνίας εμπιστεύεται τον Πρωθυπουργό Μπιν Αλί Γιλντιρίμ. Σε επίπεδο κομμάτων, ο κ. Γιλντιρίμ έχει μαζί του το 86,7% του κόμματος του και το 17,3% του ΜΗΡ.

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πλέον, μόλις το 25,6% εμπιστεύεται το έργο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Το ποσοστό του κ. Κιλιτσντάρογλου ξεπερνά αυτό του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ποσοστό της τάξης 32,2%.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 13,9% της τουρκικής κοινωνίας «ψηφίζει» τον φυλακισμένο συμπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Παρά την φυλάκιση του και τις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση, ο κ. Ντεμίρτας κατορθώνει να αυξήσει το ποσοστό που εξασφάλισε στις προεδρικές εκλογές του 2014.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση