ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά το δείπνο, προβληματισμός σε Άγκυρα και τ/κ κοινότητα

Συμβιβαστικές προτάσεις και επικέντρωση σε ΜΟΕ ανέμενε η Άγκυρα

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στις συνομιλίες η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να διατηρεί τις ελπίδες της για μια τελική λύση στο Κυπριακό εντός των επόμενων μηνών.

Όπως επισημαίνεται από τουρκικές πηγές, εξαιτίας της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς και τα τελευταία μηνύματα της Αθήνας, η Άγκυρα συμπεραίνει ότι περιορίζονται τα περιθώρια και οι ελπίδες για λύση με την κάθε νέα ημέρα.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης δεν αναπτερώνει το ηθικό της τουρκικής πλευράς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της «Κ» από καλά ενημερωμένες πηγές από τον κύκλο του τουρκικού Προεδρικού. Η Άγκυρα ανάμενε συμβιβαστικές προτάσεις και επικέντρωση σε μέτρα οικοδόμησης επιστοσύνης και όχι αορίστου περιεχομένου λιτό ανακοινωθέν από τον ΟΗΕ.

Σε αυτό το σημείο, η τουρική πλευρά ασκεί κριτική στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη με το πρόσχημα ότι οδηγεί σε αδιέξοδο τις συνομιλίες παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Μουσταφά Ακιντζί εξιατίας της έναρξης της προεκλογικής περιόδου.

Από την οπτική γωνία της Άγκυρας, σήμερα, η ελληνοκυπριακή πλευρά έπρεπε να είχε επικεντρωμένη την προσοχή της στον στόχο της λύσης εντός των επόμενων μηνών και όχι σε μηνύματα που έχουν ως στόχο τον εντυπωσιασμό της ελληνοκυπριακή κοινότητας. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα μιας τουρκικής πηγής που τονίζει χαρακτηριστικά ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κινδυνεύει να χάσει μια αγορά 80 εκ. πολιτών για χάρη μικροπολιτικών υπολογισμών.

Σε συμφωνία με τα πρώτα μηνύματα από την Άγκυρα, τα πρώτα μηνύματα από την τουρκοκυπριακή κοινότητα χαρακτηρίζονται από προβληματισμό.

Ο Μετέ Τούμερχαν, ένας δημοσιογράφος που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Κυπριακό εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρει ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με τις κινήσεις της ενδέχεται να οδηγήσει την Κύπρο εντός των επόμενων μηνών είτε σε λύση είτε σε νέες κρίσεις και αντιπαραθέσεις».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X