ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοδουλίδης: Δεν περνάει αγωγός από ΑΟΖ Κύπρου χωρίς την άδειά μας

Απαντά σε δημοσιεύματα για δημιουργία αγωγού Τουρκίας-Ισραήλ χωρίς την έγκριση Λευκωσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Δεν μπορεί να περάσει αγωγός από την ΑΟΖ της Κύπρου χωρίς την άδεια της Λευκωσίας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως επεσήμανε καμία ενέργεια δεν μπορεί να ξεφύγει της διεθνούς νομιμότητας και υπογράμμισε πως η Λευκωσία βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με το Ισραήλ. 

Η τοποθέτηση του κ. Χριστοδουλίδη έγινε στον απόηχο δημοσιευμάτων που θέλουν το Ισραήλ να υπογράφει συμφωνία για δημιουργία φυσικού αγωγού με την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα που δημοσιεύθηκε στην Jerusalem Post και αναδημοσιεύθηκε από τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει πως ο Ισραηλινός υπουργός αναφέρει ότι δεν χρειαζεται έγκριση της Λευκωσίας, καθώς ο αγωγός θα περνά από την ΑΟΖ της Κύπρου και όχι από τα εδάφη της.

Όπως ανέφερε στο κρατικό κανάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπάρχει έντονο ενδιαφέρον τόσο από τα ισραηλινά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση, ενώ είναι η πρώτη φορά που έχουμε παρουσία Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια τέτοια συνάντηση.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη μεταβαίνει στο Ισραήλ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση