ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν πάει Ολομέλεια την Παρασκευή η πρόταση ΔΗΣΥ για τις επετείους

Μετά και το αποτέλεσμα του δείπνου, δεν θα τύχει επίσπευσης η εν λόγω πρόταση

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Δεν πάει Ολομέλεια την ερχόμενη Παρασκευή η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τις σχολικές επετείους και εγκυκλίους, όπως άλλωστε αναμενόταν, αλλά θα ακολουθήσει τον δρόμο του.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά και από το αποτέλεσμα του χθεσινού δείπνου, αλλά και μετά τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη το βράδυ της Παρασκευής ο οποίος επέκρινε τον Μουσταφά Ακιντζί για τη στάση του το τελευταίο διάστημα. «Θεώρησα ότι θα ήταν επαρκές για τον κ. Ακιντζί (η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου μετά την απόφαση της βουλής).

Δυστυχώς έκρινε ότι θα μπορούσε να ταπεινώσει την ελληνοκυπριακή πλευρά αξιώνοντας ότι θα είχα υποχρέωση να διορθώσω το λάθος. Επεξήγησα ότι στα συνταγματικά καθήκοντα δεν διαλαμβάνεται η αναπομπή ή αναφορά στο δικαστήριο κανονισμών διότι είναι δευτερογενής νομοθεσία.

Την ίδια ώρα του είπα ότι δεν αντέδρασε και ούτε διέκοψε τον διάλογο η ελληνοκυπριακή πλευρά για τους εορτασμούς στα κατεχόμενα για τη μέρα της εισβολής και της ανακήρυξης του ψευδοκράτους ούτε για τη σύνδεση κατεχομένων -Τουρκίας για την προμήθεια νερού ούτε όταν επιβαλλόταν από πλευράς Τουρκίας Γραφείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ούτε για το θέμα της διαφοράς ώρας στα κατεχόμενα ούτε για τη σημαία στον Πενταδάκτυλο. Παρά ταύτα μένουμε στον διάλογο διότι ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει η προοπτική προόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Κ» τόσο το Προεδρικό όσο και ο ΔΗΣΥ επιθυμούν να αναβληθεί η όποια συζήτηση του θέματος την επόμενη βδομάδα, καθώς θα θεωρηθεί ως υπαναχώρηση στους εκβιασμούς του Μουσταφά Ακκιντζί.

Τέθηκε ζήτημα ακόμα και απόσυρσης της πρότασης νόμου, ωστόσο κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε πως ο κύριος λόγος που κατατέθηκε η εν λόγω πρόταση νόμου από τον ΔΗΣΥ ήταν αποκλειστικά για την επανέναρξη του διαλόγου. 

Πάντως, ανεξάρτητα από πληροφορίες, επίσημη θέση της Πινδάρου είναι οτι το θέμα θα είναι στην Ημερήσια Διάταξη της Παρασκεής, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν θα ψηφιστεί. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X