ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού

Το Υπουργείο έχει ορίσει ομάδες οι οποίες εργάζονται για την επίλυση κάποιων προβλημάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα λειτουργικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί της πρώτες μέρες λειτουργίας του λιμανιού Λεμεσού από τις διαχειρίστριες εταιρείες, έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό όπως δείχνουν τα στοιχεία εξυπηρέτησης που λαμβάνονται σε καθημερινή βάση, αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών απαντώντας σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για το Λιμάνι Λεμεσού.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, το Υπουργείο έχει ορίσει ομάδες οι οποίες εργάζονται για την επίλυση κάποιων προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στις χρεώσεις.

«Από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχει διαφανεί ότι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στην πλειοψηφία τους είναι ευνοϊκές για τους εμπορευόμενους, ενώ στην περίπτωση των μη ρυθμιζόμενων χρεώσεων έχουν εντοπιστεί πράγματι κάποιες στρεβλώσεις για τις οποίες υπάρχει διάλογος με τους νέους διαχειριστές για επίλυσή τους. Ήδη κάποιες από αυτές τις χρεώσεις έχουν μειωθεί με τη σύμφωνο γνώμη και των διαχειριστών», αναφέρεται.

Σημειώνεται επίσης ότι η εμπορικοποίηση του Λιμανιού της Λεμεσού είναι μία μεταρρύθμιση που επιβαλλόταν να γίνει και η οποία είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ανάπτυξη τόσο στο ίδιο το Λιμάνι, όσο και στην κυπριακή οικονομία γενικότερα. «Ήταν φυσικό ότι μία τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση θα έφερνε μαζί της και κάποια θέματα προς επίλυση, γιατί άγγιζε την ίδια στιγμή αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Λιμανιού όπως και στο τρόπο λειτουργίας της ίδιας της Αρχής Λιμένων Κύπρου», προστίθεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρει ότι παρακολουθεί όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το Λιμάνι Λεμεσού και επιδιώκει πάντοτε σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δίδει τις καλύτερες υπό τις περιστάσεις λύσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση