ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Α. Κυπριανού: Για την κρίση στην παιδεία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση

Το ΑΚΕΛ θα ζητήσει συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις εντός των επόμενων ημερών για διερευνηθούν οι προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση έχει προκαλέσει το πρόβλημα στο χώρο της Παιδείας με τον αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σύμφωνα με τον οποίο το ΑΚΕΛ θα ζητήσει συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις εντός των επόμενων ημερών για διερευνηθούν οι προϋποθέσεις έναρξης ενός διαλόγου για τα ουσιαστικά προβλήματα στην Παιδεία.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΚΥΠΕ με την οποία επέρριπτε και στις δύο πλευρές την ευθύνη για την κρίση, ο κ. Κυπριανού είπε πως αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μειώσει κανείς τη δική του ευθύνη. «Εμείς επιμένουμε ότι το όλο πρόβλημα το έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση με τον αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα, αντί να ακολουθήσει τη θεσμοθετημένη διαδικασία που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες. Εάν αντιμετώπιζε τα ζητήματα μέσα από τις καθιερωμένες διαδικασίες δεν θα φτάναμε ποτέ εδώ που έχουμε φτάσει. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει όλες τις ευθύνες που τις αναλογούν και όχι να προσπαθεί να τις επιμεριστεί με άλλους» είπε.

Ο Αντρος Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ δεν έχει πειστεί ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την ουσία των προβλημάτων, αφού, όπως είπε, «πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων» τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για την ειδική εκπαίδευση, το εσπερινό λύκειο και τις τεχνικές σχολές. «Δεν λέω ότι έπρεπε να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας αλλά τουλάχιστον έπρεπε να προβληματιστεί η κυβέρνηση και να διαμορφώσει δικές της προτάσεις» συμπλήρωσε.

Πρέπει, είπε, «να προβληματιστούμε πώς εισαγάγουμε νέες μεθόδους, έτσι ώστε να δούμε την ουσία της παιδείας μας».

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ανησυχία για τις προεκτάσεις που έχει λάβει το όλο θέμα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντί να ενεργεί πυροσβεστικά, ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά, και αυτό δυσκολεύει περισσότερο την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων της Παιδείας.

Όπως ανέφερε, το ΑΚΕΛ θα ζητήσει συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν ζητήματα ουσίας και να διερευνήσουν το ενδεχόμενο έναρξης ενός διαλόγου για αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων και κάποιων άλλων μικρότερης σημασίας.

«Θα επιδιώξουμε τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για να δούμε πως διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις έναρξης μιας ουσιαστικής συζήτησης για τα σημαντικά προβλήματα της παιδείας και όχι αυτά τα οποία μας έχει υποχρεώσει η κυβέρνηση να συζητούμε τους τελευταίους δυόμιση μήνες που δεν είναι και τα πιο σημαντικά ζητήματα στο χώρο της παιδείας» είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Αρχιεπίσκοπος: Γιατί δεν πήγα στην κηδεία του Δ. Χριστόφια

«"......κάλεσαν τον Άγιο αδελφό"!!! O ένας βαγαπόντης λέγει τον άλλο βαγαπόντη ΑΓΙΟ! Μα πότε εν ...»
ΑΚΑ  |  18:26

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Η πρόταση Ακκιντζί δίνει την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να δείξει πόσο έξυπνος είναι. Αν είναι! »
ΑΚΑ  |  18:23

Πρόταση Ακιντζί για δημιουργία κοινής επιτροπής για υδρογονάνθρακες

«Μόνο υπό τον όρο να στήσουν επιτροπή που θα αναλάβει την επιστροφή περιουσι`ων προσφύγων.»
Varoshiotis  |  20:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X