ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:16
 

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

Οι ηγέτες της ΕΕ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι ηγέτες της ΕΕ έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ευχόμενος όπως το μήνυμα αυτό ληφθεί στην Άγκυρα, ώστε να επιδείξει καλή θέληση για τερματισμό των «έκνομων ενεργειών της» και επανέναρξη του διαλόγου.

Σε δηλώσεις του στην επαρχία Λεμεσού, ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε αρχικά να σχολιάσει τις εξελίξεις με το Brexit, λέγοντας πως «σε οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και χώρες ισχυρές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν μπουν τα εσωτερικά ζητήματα, τα εσωτερικά τερτίπια, οι προσωπικοί ανταγωνισμοί, οι κομματικές σκοπιμότητες, το μόνο που ζημιώνει είναι η χώρα».

«Όχι μόνο τσιμεντώνονται τα τετελεσμένα του 74`, αλλά βλέπουμε καθημερινά νέα τετελεσμένα και στη θάλασσα και στα Βαρώσια»

«Και η εικόνα της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας της Αγγλίας, έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα», είπε, ενώ σημείωσε πως αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι «ο ακραίος πολιτικός λόγος που διαχέεται παγκόσμια». Κατά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «έχασε η παγκόσμια κοινωνία την ισορροπία της και χρειάζονται σωστές ευρωπαϊκές πολιτικές , να επανέλθει ο ορθολογισμός στα πολιτικά δρώμενα, διαφορετικά να μην μας προκύψει κανένα ατύχημα πολιτικό που θα είναι εκτός ελέγχου».

Ερωτηθείς κατά πόσο αυτό συμβαίνει και στην Κύπρο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι «το εσωτερικό μέτωπο γίνεται θρύψαλα κάθε μέρα από τα πολεμικά ανακοινωθέντα των κομμάτων, αλλά και το τοξικό κλίμα, αγνοώντας όλοι μας ότι, για να βρούμε λύση χρειάζεται, πρώτα και πάνω από όλα, η καλή βούληση της Τουρκίας, η καλή συνεργασία με τους Τουρκοκυπρίους και πρέπει και πάνω από όλα να επαναρχίσει ο διάλογος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέχισε, είναι έτοιμος όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί η πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ να είναι παρόν, ωστόσο υπέδειξε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού «κάθε μέρα καταγράφονται νέα τετελεσμένα, απαράδεκτα και παράνομα». Εξέφρασε δε το φόβο του ότι «όχι μόνο τσιμεντώνονται τα τετελεσμένα του 74`, αλλά βλέπουμε καθημερινά νέα τετελεσμένα και στη θάλασσα και στα Βαρώσια», σημειώνοντας πως «χρειάζεται εθνική περισυλλογή και ενότητα».

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Νεοφύτου είπε «είναι πολύ σημαντικό, πολιτικά, το ότι ομόφωνα όλοι οι ηγέτες της ΕΕ έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, την καταδίκη των παράνομων και έκνομων ενεργειών, που συνοδεύεται και με συγκεκριμένα μέτρα εκ μέρους της ΕΕ». Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχήθηκε όπως το μήνυμα ληφθεί στην Άγκυρα, «να γίνει σωστή αποκωδικοποίηση και να δείξει, επιτέλους, η Τουρκία την καλή της θέληση, να εγκαταλείψει τις έκνομες ενέργειες και να επαναρχίσει ο διάλογος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος?

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X