ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:59
 

Α. Νεοφύτου: Καταλληλότερος να επεξηγήσει το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ο ίδιος

«Είναι δεδομένο ότι η δική μας πλευρά είναι πανέτοιμη και εκτιμώ ότι μετά τις τουρκικές εκλογές θα υπάρξει έναρξη κάποιας πρωτοβουλίας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καταλληλότερος να εξηγήσει το πλαίσιο που έθεσε για τη λύση του Κυπριακού είναι ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως αναμένει επανέναρξη των συνομιλιών μετά τις τουρκικές εκλογές και πριν το Φθινόπωρο.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο των επαρχιακών συνεδρίων ΔΗΣΥ Λευκωσίας και Κερύνειας, ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε να σχολιάσει την εξαγγελία, στην έκθεση του ΓΓ για τις καλές του υπηρεσίες, για επίσκεψη στην Κύπρο απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ και τις εξελίξεις στο εθνικό θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρατήρησε πως όταν οι πολιτικοί αφήσουν τα μικρόφωνα των ΜΜΕ και βρουν λίγο χρόνο για επαφές με τον διεθνή παράγοντα και να μελετήσουν το πολιτικό περιβάλλον, μπορούν να προβούν στην εκτίμηση ότι μετά τις τουρκικές εκλογές και πριν από το φθινόπωρο ο διεθνής παράγοντας θα κάνει προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου.

«Είναι δεδομένο ότι η δική μας πλευρά είναι πανέτοιμη και εκτιμώ ότι μετά τις τουρκικές εκλογές θα υπάρξει έναρξη κάποιας πρωτοβουλίας», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση, αλλά καταγράφει αποκλίνουσες ερμηνείες μεταξύ των δύο πλευρών σε ότι αφορά το πλαίσιο, και κάνει σύσταση με αποφασιστικότητα να αποσαφηνίσουν θέσεις και να προχωρήσουν, είπε ότι ένας είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ και ένα το πλαίσιο του.

«Θεωρώ ότι ο καταλληλότερος να το ανα -εξηγήσει στον οποιονδήποτε είναι ο ίδιος ο ΓΓ και σωστά αναφέρεται στο πλαίσιο που ο ίδιος ανήγγειλε στο δείπνο της 30ης Ιουνίου, επί του οποίου οι δύο πλευρές είχαν δικές τους ερμηνείες και ξεκαθαρίστηκαν στις 4 του Ιούλη, αλλά το πλαίσιο τοποθετήθηκε στο τραπέζι, όπως σωστά λέει ο ΓΓ στις 30 Ιουνίου», είπε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος οι διαφορετικές ερμηνείες να παρεμποδίσουν την επανέναρξη των συνομιλιών, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι ένα είναι το πλαίσιο και ένας είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Όταν ξεκινήσουν οι συνομιλίες θεωρώ ότι ο καταλληλότερος να κάνει τη σαφέστατη επεξήγηση για όποιους έχουν ερωτηματικά δεν είναι άλλος από τον ΓΓ, είπε τέλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X