ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:51
 

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πολιτική ηθική

Ανταπαντά το ΑΚΕΛ στον Νίκο Αναστασιάδη μετά τη συνέντευξή του στον «ΑΛΦΑ»

Newsroom K

Τη δική του απάντηση έδωσε το ΑΚΕΛ στον Νίκο Αναστασιάδη μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε πως ο Πρόεδρος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πολιτικό ήθος εμπάθεια και μίσος. Αφορμή υπήρξε η αναφορά του Προέδρου περί απομάκρυνσής του από την προεδρία στέλνοντας το μήνυμα στο ΑΚΕΛ ότι θα φύγει το 2023. Ο κ. Στεφάνου κάλεσε να ονοματίσει εκείνους που βρίσκονται όπως λέει πίσω από τα δημοσιεύματα υπενθυμίζοντας πως πρέπει να απαντήσει σε όσα λέγονται διεθνώς καθώς η χώρα διασύρεται.

«Με φόντο την παρουσία της κ. Λουτ στην Κύπρο και τις διεργασίες που γίνονται στο Κυπριακό, το ΑΚΕΛ συνειδητά είχε αποφασίσει να μην προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με το γνωστό θέμα των καταγγελιών που προβαίνει το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά, οι οποίες εμπλέκουν το δικηγορικό γραφείου που φέρει το όνομα του Προέδρου Αναστασιάδη» ανέφερε ο κ. Στεφάνου.
Το ΑΚΕΛ όπως είπε δεν θα σιωπήσει «μπροστά στην ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΄Άλφα’».

«Ο κ. Αναστασιάδης επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ κατηγορώντας το για έλλειψη πολιτικού ήθους, για εμπάθεια και μίσος εναντίον του. Ο κ. Αναστασιάδης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πολιτική ηθική, για εμπάθεια και μίσος. Ολόκληρος ο πολιτικός βίος του είναι γεμάτος από επιθέσεις, εμπάθεια και μίσος ενάντια σε κόμματα και πολιτικούς του αντιπάλους. Ο κ. Αναστασιάδης έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ο μοναδικός πολιτικός που κατήγγειλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, και μάλιστα αυτό το έκανε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Όπως είπε κάποιοι εντός Κύπρου συνέγραψαν όσα του αποδίδονται από το Διεθνές Παρατηρητήριο. «Ο κ. Αναστασιάδης είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν μπορεί να υπεκφεύγει. Οφείλει να ονοματίσει αυτόν ή αυτούς που εντός Κύπρου, που κατά τον ισχυρισμό του προσπαθούν να ζημιώσουν τον ίδιο και την Κύπρο. Ενόσω ο κ. Αναστασιάδης δεν απαντά πειστικά στα δημοσιεύματα και απλά κατηγορεί άλλους, η ζημιά για την Κύπρο παραμένει και συνεχίζεται. Υπενθυμίζουμε ότι επί ημερών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη η Κύπρος έχει διολισθήσει στους διεθνείς δείχτες για τη διαπλοκή και τη διαφθορά και έχουν αυξηθεί οι κατηγορίες σε βάρος της χώρας μας για διαπλοκή και διαφθορά σε εκθέσεις του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου, της Παγκόσμιας Τράπεζας» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ καλώντας να απαντήσει πειστικά σ’ αυτούς που θέτουν θέμα διεθνώς και πρόσθεσε πως η επικοινωνιακή διαχείριση για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης ποσώς δεν προστατεύει την Κύπρο από το διασυρμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X