ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Στη Βουλή το πόρισμα του Συνεργατισμού

Να συζητηθεί το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής το ΑΚΕΛ

Newsroom K

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ στάληκε σήμερα επιστολή από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία ζητείται να διεξαχθεί συζήτηση του Πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την Κατάρρευση του Συνεργατισμού Πιστωτικού Συστήματος, στην Ολομέλεια του Σώματος.

Παρατίθεται η σχετική επιστολή:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα παρακαλούμε όπως άμεσα προωθηθεί για συζήτηση στο Κεφάλαιο Δ’ της Ολομέλεια του Σώματος συζήτηση σχετικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, που εκδόθηκε την 1 Μαρτίου 2019.

Κρίνουμε ότι το περιεχόμενο και τα απορρέοντα του πορίσματος σε σχέση με ένα τόσο κεφαλαιώδους σημασίας για την οικονομία και κοινωνία ζήτημα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό που επιβάλλει την συζήτηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Κατά δεύτερο λόγο, η συζήτηση θα αποτελέσει συνέχεια του ανελλιπούς ενδιαφέροντος που επέδειξε η Βουλή των Αντιπροσώπων όλα αυτά τα χρόνια στα θέματα του Συνεργατισμού, μέσω αυτεπάγγελτων συζητήσεων σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, ζητώντας ενημέρωση από την Εκτελεστική Εξουσία για την πορεία του Ιδρύματος.

Παρακαλούμε στην Σύσκεψη Αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στις 14/03/2019 τεθεί το θέμα προς συζήτηση μεταξύ των Αρχηγών και/ή Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων Κομμάτων, ώστε να οριστεί η καταλληλότερη ημερομηνία. Ως ΑΚΕΛ εισηγούμαστε η συζήτηση να διεξαχθεί πέραν των καθορισμένων συνεδριάσεων Ολομελειών, ώστε να μην παρακωλυθεί το νομοθετικό έργο του Σώματος. Συγκεκριμένα, η εισήγηση μας είναι η συζήτηση να διεξαχθεί στις 4 Απριλίου 2019, απόγευμα. Ως εκ τούτου θα υπάρξει χρόνος όλων να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμα τους, καθώς και να προετοιμαστούν κατάλληλα, εφόσον ο χρόνος θα είναι αρκετός για τούτο.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Έδωσε απαντήσεις για τις νέες ιδέες ο Πρόεδρος

«Kαι αμέσως άρπαξες την απάντηση Ακιντζί / Άντρου.»
ΑΚΑ  |  09:33

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Kαι διερωτώμαι! Γιατί τόση μεγάλη επιθυμία από το ΑΚΕΛ να στείλει 1 ή 2 ευρωβουλευτές στο Ευροκοινοβούλιο ...»
ΑΚΑ  |  09:06

Βουλή: Ζητά από ΗΠΑ αναίρεση απόφασης για τα Υψώματα Γκολάν

«To AKΕΛ, δυστυχώς για την Κύπρο, παίζει παιγνίδι της Τουρκίας και το συντομότερο που θα μπορέσει ο Λαός ...»
ΑΚΑ  |  09:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X