ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:19
 

ΑΚΕΛ: Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα - η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού ουσιαστικά τα εγκατέλειψε»

Newsroom K

«Σημαντική σήμερα η μέρα, αφού σηματοδοτεί την ανάληψη της ευθύνης της λειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων από τον αυτόνομο Οργανισμό, τον ΟΚΥΠΥ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως σημείωσε «τα δημόσια νοσηλευτήρια θα πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ. Για το ΑΚΕΛ, ο εκσυγχρονισμός και η αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων στο πλαίσιο της αυτονόμησης, αποτελεί μείζον ζήτημα για την ουσιαστική στήριξη του ΓΕΣΥ. Δύσκολο το εγχείρημα της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού ουσιαστικά τα εγκατέλειψε».

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα οικονομικής, τεχνολογικής, ξενοδοχειακής υποδομής, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού, αφού είναι υποστελεχωμένα» τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Παρ’ όλες τις συνεχείς προειδοποιήσεις του κόμματος, όπως είπε, «για την κακή κατάσταση των νοσηλευτηρίων –την οποία οι πολίτες βιώνουν με την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται στα νοσοκομεία και με τη μακρόχρονη αναμονή σε λίστες για θεραπεία- οι κυβερνώντες πολύ αργοπορημένα και αποσπασματικά ασχολήθηκαν –όσο ασχολήθηκαν- με την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

«Κοντά σ’ αυτά τα προβλήματα, πρόβλημα αποτελούν και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα είναι η εκκρεμότητα στους όρους εργασίας των λειτουργών υγείας που θα εργοδοτούνται στον ΟΚΥΠΥ. Είναι σημαντικό ο διάλογος που γίνεται σύντομα να ολοκληρωθεί και τα δικαιώματα των εργαζομένων να διαφυλάσσονται μέσα από συλλογικές συμβάσεις. Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και συνέπεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία αυτονόμησης» είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Στεφάνου τόνισε πως «το ΑΚΕΛ εύχεται σε όλους όσοι αναλαμβάνουν το δύσκολο καθήκον της αυτονόμησης, καλή επιτυχία στο έργο τους. Το ΑΚΕΛ θα στέκεται στο πλευρό τους συμπαραστάτης και αρωγός σ’ αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X