ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:17
 

Άντρος προς ΔΗΣΥ: Άφησαν το βρισίδι έπιασαν τα ανέκδοτα

Απαντήσεις στα δύο άκρα που θέτει ως κίνδυνο των ευρωεκλογών ο Α.Νεοφύτου έδωσε το ΑΚΕΛ

Newsroom K

Τρομοκρατεί με ψευδή διλήμματα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου λέει ο Στέφανος Στεφάνου απαντώντας στις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι δεν πρέπει να σταλεί το μήνυμα πως η Κύπρος στέλνει ευρωσκεπτικιστές στέλνοντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τα δύο άκρα ΑΚΕΛ-ΕΛΑΜ.
Απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας πως το πραγματικό δίλημμα είναι είτε συνεχίζουμε στον ίδιο κατήφορο είτε αλλάζουμε πορεία ξαναγεννώντας την ελπίδα. Ο γ.γ του ΑΚΕΛ μάλιστα χρησιμοποιώντας την τοποθέτηση Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε λόγο για ανέκδοτα.


Αυτούσια η δήλωση Στεφάνου

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματός του, τούς θέτει ψευδή διλήμματα.
Το πραγματικό δίλημμα είναι αν η ΕΕ συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, οι οποίες οδηγούν στη διάλυσή της, ή αν θα αλλάξει πορεία υιοθετώντας πολιτικές που πολεμούν τη φτωχοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ βορρά και νότου, την αύξηση των κοινωνικών και δημοκρατικών ελλειμμάτων. Είναι αυτά τα ελλείμματα που αξιοποιεί η ακροδεξιά για να λαϊκίζει και να σηκώνει κεφάλι.
Θυμίζουμε στον κ. Νεοφύτου, ο οποίος όψιμα επικαλείται τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, ότι ομογάλακτα κόμματα του ΔΗΣΥ συγκυβερνούν με ακροδεξιά κόμματα σε ευρωπαϊκές χώρες προωθώντας αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιες είναι οι συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών. Τις γνωρίζουν πολύ καλά από την εφαρμογή αυτών των πολιτικών στην Κύπρο, από την κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ.
Οι πολιτικές κρίνονται από το αποτέλεσμά τους και όχι από τις διακηρύξεις. Θυμίζουμε απλά ότι το ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ, έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης της ομοφωνίας στις αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιβάλλουν τη θέλησή τους σε βάρος των μικρότερων, στις οποίες ανήκει η Κύπρος. Έτσι είναι που υπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου στην Ευρώπη ο ΔΗΣΥ; Ή πάλι θα μας πουν ότι έχουν φίλους στην Ευρώπη, για να αποδειχθεί μετά από τις εκλογές ότι μάς βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο, όπως έγινε το 2013;
Το δίλημμα, λοιπόν, των εκλογών της Κυριακής, είναι το ίδιο για την Κύπρο και την Ευρώπη. Ή συνεχίζουμε στον ίδιο κατήφορο ή αλλάζουμε πορεία ξαναγεννώντας την ελπίδα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X