ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Ξεσπιτώνουν κόσμο από κατοικίες του Συνεργατισμού

Αρκετές οικογένειες απειλούνται με έξωση καταγγέλλει το κόμμα της Αριστεράς

Newsroom K

Καταγγελία ότι επιχειρείται ξεσπίτωμα κόσμου από κατοικίες που ανήκουν στον Συνεργατισμό κάνει το ΑΚΕΛ, μέσω ανακοίνωσής του. Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης αναφέρει πως η Altamira προχώρησε σε αποστολή δεκάδων επιστολών σε θεσμικούς ενοικιαστές διαμερισμάτων που ανήκαν στον Συνεργατισμό, για έξωση από τις κατοικίες τους.

«Οι κατοικίες αυτές ανεγέρθηκαν στα πλαίσια του κοινωνικού ρόλου του Συνεργατικού Κινήματος. Παραχωρήθηκαν με χαμηλό ενοίκιο σε όσους είχαν ανάγκη. Οι κυβερνώντες θα μπορούσαν να ασκήσουν πραγματικά κοινωνική πολιτική στο στεγαστικό τομέα αλλά επέλεξαν να παραχωρήσουν τη διαχείριση των περιουσιακών αυτών στοιχείων (δηλαδή των διαμερισμάτων) στην Altamira δημιουργώντας ουσιαστικά ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα, αφού η Altamira με μόνο κριτήριο το κέρδος απειλεί σήμερα με έξωση εκατοντάδες οικογένειες» αναφέρει ο κ. Χριστοφίδης.

«Εκτός από το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται αφού αρκετές οικογένειες απειλούνται με έξωση, η ενέργεια αυτή απειλεί να φουσκώσει και άλλο τη φούσκα των ενοικίων στη Λεμεσό με ευρύτερες επιπτώσεις» σημειώνει.

Όπως είπε, «αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις έντονες μας ανησυχίες για τσουνάμι κοινωνικών επιπτώσεων και κοινωνικών προβλημάτων από το οικονομικό έγκλημα του Συνεργατισμού και την ανάθεση δανείων και περιουσιακών στοιχείων στην Altamira».
«Καλούμε» όπως είπε «για ακόμα μια φορά τους κυβερνώντες να διαδραματίσουν επιτέλους το ρόλο τους, να θέσουν φραγμό στην κοινωνική αναλγησία και να προστατεύσουν εκατοντάδες οικογένειες από το ξεσπίτωμα. Σε αντίθετη περίπτωση οι κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις θα είναι τεράστιες».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X