ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση του masterplan Αναστασιάδη

Στις αρχές Ιανουαρίου θα παρουσιάσει επίσημα το προεκλογικό του πρόγραμμα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Αναβολή για τις αρχές Ιανουαρίου παίρνει τελικά η συνέντευξη τύπου όπου ο πρόεδρος θα παρουσίαζε το προεκλογικό του πρόγραμμα. Η δημοσιοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης της επόμενης πενταετίας θα γινόταν στις 28 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Χίλτον και θα μεταδίδετο από το κρατικό κανάλι.

Το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα ωστόσο του Νίκου Αναστασιάδη, φαίνεται να οδήγησε στην αναβολή του, με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη 2 Ιανουαρίου. Παρά την αναβολή της διάσκεψης, δεν αποκλείεται το πρόγραμμα διακυβέρνησης να δημοσιοποιηθεί ηλεκτρονικά εντός ημερών.

Στην εκδήλωση, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναμένετο να πλαισιώνουν οι υπουργοί του, ενώ θα παρευρίσκονταν και πρόσωπα της νεολαίας που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, το πιθανότερο είναι να γίνει με την ακριβώς διαμόρφωση στις 2 Ιανουαρίου.

Την ευθύνη για τη διαμόρφωση του προγράμματος διακυβέρνησης είχε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιβλέπει την όλη διαδικασία.

Στο πολυσέλιδο πρόγραμμα όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Κ», μπαίνουν κάτω τα όσα έγιναν κατά τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αλλά και προτάσεις για τα επόμενα βήματα, στο Κυπριακό, την οικονομία, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την πάταξη της διαφθοράς, αλλά και την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη δίδεται ιδιαίτερη έμφαση σε κοινωνικά ζητήματα και προτάσεις σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τη μείωση της ανεργίας και τη διασφάλιση μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Επεξεργάζονται τους 100

Με την εκδήλωση παρουσίασης του προεκλογικού προγράμματος να παίρνει αναβολή, το επιτελείο εργάζεται εντατικά για την υποβολή των υποψηφιοτήτων που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής. Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Κ» τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα προτείνει η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Στέλλα Κυριακίδου.

Ήδη ακόμα και αυτή τη στιγμή γίνεται επεξεργασία για το ποιοι θα αποτελούν τις 100 προσωπικότητες που στηρίζουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Όπως επισημαίνεται στις 100 προσωπικότητες δεν θα περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα αλλά πρόσωπα με πλούσια κοινωνική δράση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Βουτιά στο κενό στο κέντρο της Λευκωσίας

«Υπάρχει ορθογραφικό λάθος στο κείμενο σας»
Ονησίφορος Ονησιφόρου  |  11:02

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X