ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:12
 

Αναστασιάδης: Ο Ακιντζί απατάται από τη μνήμη του

Η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στα όσα είπε ο τ/κ ηγέτης και ο Τσαβούσογλου για προσέγγιση και πρόταση λύσης δυο κρατών

Newsroom K

Σε έντονους τόνους απάντησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στα όσα νωρίτερα είχαν υποστηρίξει σχεδόν από κοινού, ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αμφότεροι είχαν πει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εκείνος που είχε προτείνει λύση δυο κρατών. 

«Η μνήμη του κυρίου Ακιντζί τον απατά. Ξεχνά ότι στις 5 Ιουλίου μια μέρα πριν την 6η που ήρθε ο Γ.Γ του ΟΗΕ στο Κραν Μοντανά, η Ε/κ  πλευρά κατέθεσε γραπτώς τις προτάσεις για όλα τα θέματα που έθιγε ο Γ.Γ του ΟΗΕ και τις παραμέτρους που αφορούσαν μια λύση στη βάση της ΔΔΟ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Θυμήθηκε μετά από περίπου δυο χρόνια ο  κ. Ακιντζί να πει ότι στο Κραν Μοντανα τάχα εισηγήθηκα κάτι ανάλογο», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημορκατίας επίσης τόνισε ότι δημόσια έχει δηλώσει ότι εκείνος που ανέπτυξε ανάλογές δηλώσεις περί δυο κρατών ήταν ο κ. Τσαβούσολγου και ανέφερε ότι ο δικός του προβληματισμός και θέσεις ήταν ότι θα έπρεπε να τους απασχολήσει η ενδεχόμενη αποκέντρωση εξουσιών.

Ερωτηθείς προς τι αυτά τα «ψεύδη» από τουρκικής πλευράς, απάντησε ότι η προσπάθεια της Τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας είναι να καλλιεργήσουν τον διχασμό και παράλληλα προκάλεσε να πουν ποιες ήταν οι γραπτές προτάσεις τους στα έξι σημεία του πλαισίου Γκουτέρες. Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να διχάσουν ολόκληρη την Κύπρο κάτι που δεν θα γίνει αποδεκτό.

ΣΧΟΛΙΑ

Ομίλησε ο ποτέ εξαπατήσας μας και ποτέ ψευδορκήσας μας Αναστασιάδης. Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει πρόβλημα με την έννοια της αλήθειας....

Θεοχάρης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τουρκία: Έξι στελέχη της Cumhuriyet επέστρεψαν στην φυλακή

«Tουρκία, μια χώρα για ................»
ΑΚΑ  |  09:24

Στενεύει ο κλοιός για Ιωνά και Αρχηγό

«Ώρα να πάτε σπίτι σας! Έστω και να ευθύνεστε μόνο 10% για την τραγωδία, πάλιν θα πρέπει από αξιοπρέπεια ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Αυξήθηκε σημαντικά η βιομηχανική παραγωγή

«Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:59

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X