ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχούν στα κατεχόμενα για τα νέα μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Βασική πηγή προβληματισμού για την τ/κ πλευρά αποτελεί η εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας και ελέγχων στα οδοφράγματα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Πρακτικές που επισκιάζουν την συνεννόηση των δυο κοινοτήτων, υπό συνθήκες επείγουσας και συνολικής επίλυσης του Κυπριακού, πλήττουν το πνεύμα της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, αναφέρει το τ/κ Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μετά την «κυβέρνηση» και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο εκφράζει έντονο προβληματισμό για τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία για τη αντιμετώπιση των νέων προσφυγικών ροών.

Βασική πηγή προβληματισμού για την τ/κ πλευρά αποτελεί η εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας και ελέγχων στα οδοφράγματα και η απαγόρευση μετάβασης πολιτών τρίτων χωρών από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα.

Στο σχετικό ανακοινωθέν του τ/κ επιμελητηρίου υπογραμμίζεται ότι «η εντατικοποίηση των αμοιβαίων μετακινήσεων στα οδοφράγματα επηρεάζει θετικά την επαναπροσέγγιση των δύο λαών, την ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών. Οι πρακτικές που θα εμποδίσουν την ανάπτυξη τέτοιου είδους σχέσεων, υπό συνθήκες επείγουσας και συνολικής επίλυσης του Κυπριακού, δεν θα επηρεάσουν μόνο αρνητικά το εμπόριο μεταξύ των δύο πλευρών αλλά θα περιορίσουν τις επαφές των δύο λαών και θα πλήξουν το πνεύμα της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας».

Στην συνέχεια υπογραμμίζονται τα εξής: «Το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο πιστεύει στα οφέλη της πιο εντατικής επαφής και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών του νησιού, ακόμη και αν δεν υπάρχει ολοκληρωμένη λύση στο Κυπριακό Πρόβλημα. Ειδικότερα, η ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών και συνεργασιών θα ενισχύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει την προσπάθεια εξεύρεσης συνολικών λύσεων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δύο λαών θα υποστηρίξει την αναζήτηση λύσεων».

Το γραπτό ανακοινωθέν του τ/κ επιμελητηρίου έρχεται λίγο μετά την προειδοποίηση του «Υπουργού Εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ ότι σε περίπτωση που η τ/κ πλευρά διαπιστώσει ότι τα νέα μέτρα της Δημοκρατίας στρέφονται κατά της τ/κ οικονομίας, η τ/κ πλευρά θα προχωρήσει στην λήψη αντίμετρων-αντίποινων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X