ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Ανοικτό παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Μίλησε για συνέχιση από το σημείο που σταμάτησε ο διάλογος στο Κρανς Μοντανα, με βάση τις παραμέτρους του Γ.Γ.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανοικτό παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό βλέπει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στην ακριτική Τυλληρία για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι το παράθυρο είναι ανοικτό για μια νέα διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό. Μίλησε για συνέχιση από το σημείο που σταμάτησε ο διάλογος στο Κρανς Μοντανα, με βάση τις παραμέτρους του Γ.Γ. όπως τις εξέφρασε σε όλες τις πλευρές στο δείπνο της 30ης Ιουνίου με την παρουσία της ευρωπαϊκής επιτροπής και των εγγυητριών δυνάμεων.

Οι παράμετροι του Γ.Γ, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου είναι ξεκάθαροι. Μια ενωμένη Κύπρος θα πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό κράτος χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα με κατοχύρωσή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε μια πατρίδα που θα δίνει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους την ευκαιρία να νοιώθουν την ασφάλεια και την σιγουριά της Ε.Ε .

Κληθείς να προσδιορίσει χρονικά την έναρξη μιας νέας διεθνούς διάσκεψης είπε ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσει τις προσπάθειες με βάση τις παραμέτρους Γκουτέρες και το πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας όπως καθορίζεται από όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ευχήθηκε ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την αδιάλλακτή στάση της και να δώσει την συγκατάθεση της για επανέναρξη της διαδικασίας. Μέσα από την έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ καθορίζεται είπε ότι αν υπάρξει μια νέα προσπάθεια που τα μέρη θα την αποδεχθούν δεν θα είναι ανοικτού τέλους.
ΑΟΖ

Εξάλλου κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, είπε ότι δεν είναι μόνο αυτά που παράνομα διεκδικεί το ψευδοκράτος αλλά είναι και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στα δυτικά της Κύπρου και της ΑΟΖ της Δημοκρατίας.

Η προσπάθεια τόσο της Τουρκίας όσο και του ψευδοκράτους είναι να τριχοτομήσουν την ΑΟΖ της Κύπρου είπε. Το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέδειξε, σημειώνοντας ότι οι χειρισμοί τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν θωρακίσει την ΑΟΖ.

Η Ευρώπη στέκεται δίπλα μας σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, υπέδειξε, αλλά την ίδια ώρα η προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι η επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X