ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:20
 

Άνοιξε πυρ η αντιπολίτευση για εμπλοκή υπουργών στον προεκλογικό

Η παρουσία του Κωνσταντίνου Πετρίδη στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη, στόχος των αντιπολιτευόμενων κομμάτων

Newsroom K

Η παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη στον προεκλογικό, απαντώντας ερωτήσεις σε πολίτες, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι ο Νίκος Αναστασιάδης εκμεταλλεύεται για την προεκλογική του τον θεσμικό του ρόλο.

Για παρωχημένη νοοτροπία μίλησε το ΑΚΕΛ επικρίνοντας την παρουσία του Κωνσταντίνου Πετρίδη στο εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη. «Η συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών και λειτουργών του Υπουργείου του σε προεκλογική δραστηριότητα στο εκλογικό επιτελείο του απερχόμενου προέδρου, επιβεβαιώνει εκ νέου ότι ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα να διαχωρίσει τον ρόλο του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ιδιότητα του ως υποψήφιου. Αυτές οι πρακτικές παρωχημένων εποχών το μόνο που πετυχαίνουν είναι να καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Στο ίδιο πλαίσιο επικρίσεων κινήθηκε και το εκλογικό επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, επικρίνοντας τον Νίκο Αναστασιάδη ότι μετατρέπει τους θεσμούς του κράτους σε όργανα της προεκλογικής τυ εκστρατείας. «Ο κυπριακός λαός παρακολουθεί καθημερινά την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΔΗΣΥ να χρησιμοποιούν την κρατική μηχανή και τους θεσμούς του κράτους στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Αναστασιάδη. Τελευταίο πρωτοφανές περιστατικό ήταν η ενέργεια του Υπουργού Εσωτερικών να μεταβεί στο Εκλογικό Επιτελείο του κ. Αναστασιάδη μαζί με δημόσιους λειτουργούς και να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένη προεκλογική δράση.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμα πολιτικά επιλήψιμο παράδειγμα κατάχρησης εξουσίας και αλαζονείας εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία δεν διστάζει να μετατρέπει τους θεσμούς του κράτους, αλλά και τους δημοσίους λειτουργούς, σε όργανα της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Αναστασιάδη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του επιτελείου του κ. Παπαδόπουλου.

Για κατάχρηση της εξουσίας κάνει λόγο η ΕΔΕΚ. Αυτές οι πρακτικές είναι πρωτόγνωρες και εκτός νομιμότητας. Αν οι Υπουργοί θέλουν πράγματι να βοηθούν τους πολίτες και να απαντούν στις απορίες τους, μπορούν να το κάνουν από το Υπουργείο τους σεβόμενοι και τον θεσμό αλλά και τους πολίτες και όχι σε εκλογικά επιτελεία. Η συμπεριφορά αυτή προκαλεί εύλογα ερωτηματικά: για πόσο η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει την κατάχρηση εξουσίας που της ανέθεσε ο λαός και να προάγει την κομματοκρατία εμπλέκοντας αυθαίρετα υπουργούς και δημοσίους υπαλλήλους στην προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου της Δημοκρατίας;» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X