ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

Το πλαίσιο λύσης του κυπριακού στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης που ξέσπασε χθες

Newsroom K

Τις ανησυχίες του εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και ως προς το γιατί αποχωρεί από τη διαπραγματευτική ομάδα. Ο κ. Κυπριανού τόνισε πως έχει αλλάξει στάση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κυπριακό, και έτσι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία ενόψει και της καθόδου της κ. Λουτ.  

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας, και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θεωρεί πως ο Νίκος Αναστασιάδης πέραν της στάσης έχει αλλάξει και ρητορική στο κυπριακό. Το ΑΚΕΛ δεν παραβρέθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διαπραγματευτική ομάδα η οποία έλαβε χώρα ενόψει της καθόδου της κ. Λουτ. 

"Σε ό,τι μας αφορά περίμενα το προεδρικό να χαιρετίσουν τη στάση συνέπειας που κρατάμε. Από τη στιγμή που διαφωνούμε με τον στόχο που έχει καθορίσει ο Νίκος Αναστασιάδης με τη λύση. Έχουμε βάσιμες υποψίες, που βασίζονται σε γεγονότα, ότι θέλει να εγκατελείψει της Ομοσπονδίας", είπε μεταξύ άλλων ο Άντρος Κυπριανού.  

 

 Αντίδραση από προεδρικό

Αντίδραση υπήρξε και εκ μέρους του κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος τόνισε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και τόνισε ότι αυτή την ώρα το σημαντικό είναι η άφιξη της Λούτ προκειμένου να διαμορφωθούν οι όροι με τους οποίους θα ξεκινήσουν και θα μπορούν να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού. 

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως η έκθεση του ΓΓ των ΗΕ αποτυπώνει τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για λύση μέσα στα πλαίσια της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, άρα το ΑΚΕΛ κάνει λάθος ως προς τις κατηγορίες εναντίον του Αναστασιάδη και του πλαισίου λύσης που επιδιώκει.

Ως προς τη χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό, ο Πρόδρομος Προδρόμου τη χαρακτήρισε εποικοδομητική, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το κυπριακό. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X